01
feb

Kastélyszálló Toscanaban

Ha van egy hely Olaszországban, amit szívet, lelket csábítóként lehet jellemezni,  akkor az … Toszkána. Ez sokkal több, mint pusztán egy romantikus hely, ez maga Olaszország, maga az olasz életforma, aminek minden szegletét  átitatja az évszázadok művészete, kultúrája – mennyei ételei, és borai.

CASTELLO DI CASOLE

Ezen a varázslatos,  dimbes-dombos tájon – nem messze a mitikus Firenze, Siena és San Gimignano városaitól – terül el Olaszország egyik legnagyobb magán birtoka.  A 4200 hektáros szőlő-citrus- és olajfaliget öleléséből pedig egy  gyönyörűséges történelmi kastély emelkedik ki, a CASTELLO DI CASOLE, mely ma az egyik legszebb, és legromantikusabb szálloda az országban. Ez a féltve őrzött több évszázados épület, igazi időutazás a múltba, ódon falai, káprázatos eredeti  részletei, megannyi édes bájjal csábítják a romantikára vágyó, utazót. Aki ide érkezik, annak megáll az idő…  A CASTELLO DE CASOLE környékének története, és gyökerei  egész a bronz korig nyúlnak vissza, és az első fellelt települések nyomait, Kr előtt 3000 évre teszik a kutatók .  Az ingatlan “őse” a késő 10. században épült QUERCETO MANOR volt, ami az 1800-as években, egy siennai nemesi család tulajdonaként virágzó családi-gazdasági birtokká nőtte ki magát.  A birtok idővel hanyatlásnak indult, egészen az 1960-as évekig, amikor is Visconti di Modrone Earl Edoardo Erba tulajdonába került – ami megindította fejlődését, és aminek eredménye az ódon történelmi épület megmentése, és modern korba való finom átvezetése lett.

CASTELLO DI CASOLE

CASTELLO DI CASOLE

CASTELLO DI CASOLE

A villa helyreállítása és újjáépítése, a múlt iránti legnagyobb tisztelettel és elkötelezettséggel zajlott, kerülve minden látszólagos, „művi” mesterkéltséget- követve a környező régi villák és parasztházak  hagyományát. Az építészek vezette iparosok ahol csak lehetett megóvták a lenyűgöző szerkezetet, ahol pedig erre nem volt mód, ott a hagyományos anyagok felhasználásával, a lehető leghűbb módon rekonstruálták azokat. A felhasznált anyagok, a gerendázat, a terméskövek, azok formája, rakásmódja, a terrakotta kerámiák, mind-mind a múlt évszázados lenyomatai.

CASTELLO DI CASOLE

CASTELLO DI CASOLE

CASTELLO DI CASOLE

CASTELLO DI CASOLE

CASTELLO DI CASOLE

CASTELLO DI CASOLE

CASTELLO DI CASOLE

A CASTELLO DI CASOLE csábít mindenkit, akit vonz a romantika a varázslatos olaj és szőlőligetek közt. A birtok több, mint 100 hektáros szőlője, a legfinomabb Cabernet, Sangiovese, Merlot és Petit Verdot szőlőfajták bölcsője.A gasztronómia szerelmesei tudják, ez a vidék ad otthont a világ legjobb olajfa ligeteinek is, amiből a CASTELLO DI CASOLE is kiveszi részét. 30 hektáros ligetéből, mintegy 2500 üveg kiváló minőségű extraszűz olajat palackoznak évente.

CASTELLO DI CASOLE