04
jún

Zöld beruházás a bankvilágban

 zöld beruházás - energia hatékony építészet

Zöld beruházás keretében valósult meg a közelmúltban, a 21. századi, különleges belsőépítészeti kialakítású MARCQUAIRE BANK’S  sidney-i épülete. A legszigorúbb fenntarthatósági, és energiahatékonysági szabványoknak maximálisan megfelelő innovatív épület, James Fitzpatrick és a Design Principal tervezésében.

 zöld beruházás

Tervezésénél a legfontosabb szempontok azok az innovatív és progresszív energetikai megoldások voltak, melyeknek nyomán az épület vitathatatlanul egyike a világ legfejlettebb és legenergiahatékonyabb munkahelyének. Belsőépítészeti kialakítása, több mint érdekes. Első pillantásra több gondolat is eszünkbe jut: egyrészt, akár egy függőleges görög falu az egymás felett aszimmetrikusan elhelyezkedő kocka alakú irodákkal és tárgyalókkal, másrészt, a központi rész csúcsba összefutó brutál belmagassága révén, egy modern katedrális, de ugyanígy asszociáltunk egy hipermodern, jövőszázadi űrállomásra is…

 zöld beruházás

Maga az épület egy 33.000 m² irodaterület, mely két kisebb méretű épületből, és az azokat összekapcsoló központi üveg átriumból áll, állami, lakossági és kereskedelmi részlegekkel, 3300 fős munkacsapattal. Az itt dolgozók nincsenek „helyhez kötve” minden technológiai eszköz – laptopok, érintőképernyők, USB port, Wi-Fi – rugalmasan, teljesen szabadon, minden korlátozás nélkül mozgathatók. 

 zöld beruházás

A MARCQUAIRE BANK’S erőlködés mentesen, laza nagyvonalúsággal integrálja a tiszta formákat és vonalakat a “kereskedelmi üveg dobozban` a legfinomabb szintű részletességgel, alkalmazza textúrájának és színeket és megoldásokat a legnagyobb kreativitással, így juttatva világosan érvényre a funkciókat az OFFICE DESIGN V2 minősítésű irodában, ami egy 6 zöld-csillagos világelső minősítés, mely a legmagasabb környezeti és energia-hatékony épületértékelés.

zöld beruházás

zöld beruházás

zöld beruházás

zöld beruházás

további képek:  itt