27
jún

A masszázsmedence élettani hatásai

Tudja, hogy egy masszázsmedence mi mindenre képes egészségünk megóvása, vagy épp javítása érdekében? Tekintse végig, ,hogy egy valóban profi masszázsmedence hogyan képes egészségünkre (is) pozitív hatást kifejteni!

masszázsmedence

A gyógyító hidroterápia

Megújulás, stressz feloldás, sokoldalú gyógyítás. Mindezek előnyeit élvezhetjük rohanástól, és stressztől nem kímélt hétköznapjainkon, ha a hidroterápiát választjuk orvosságnak.

masszázsmedence 

A vizes terápiákat – főként a meleg víz és a mélymasszázs hatását ötvöző módszereket – már évszázadok óta használják a gyógyászatban szerte a világon. A pezsgőfürdőben a hő, a felhajtóerő és a masszázs hatásai ötvöződnek egymással, mely megteremti a hatékony stressz-oldás első lényegi elemét – a hidroterápiát.  A hidroterápia tehát akkor lehet igazán hatékony, ha a mélynyomásos masszázs mellett a medence rendelkezik pezsgőfürdő funkcióval is, utóbbival azonban nem minden medence rendelkezik.

masszázsmedence

A stressz következményei nagyon károsak lehetnek: izomfeszülés, csökkent véráramlás, fejfájás, álmatlanság, fáradékonyság, érzékenység, betegség, nem is beszélve arról a boldogtalanság-érzésről, amely mindezek feldolgozásával jár. Tudvalévő, hogy a háziorvosoknál az alapellátás miatt tett látogatások 75-90%-át… a stressznek köszönhetjük. Nincs varázslatos, egyszeri megoldás mindenre, azonban vannak hatékony és mindennap használható stressz-oldó módszerek.

A vizes masszázs stresszfeloldó tulajdonságát annak köszönheti, hogy a hő tágítja az ereket, és így a sérült szövetek felé nagyobb mennyiségű vér áramlik. A felhajtóerő 90%-kal csökkenti a test súlyát, enyhítve az ízületekre, izmokra és idegekre nehezedő nyomást.

 masszázsmedence

A sokoldalú hidroterápia csökkenti a bizonyos típusú ízületi gyulladások, hátbántalmak és kisebb mértékű sérülések okozta fájdalmakat. Emellett a masszázs vízsugár által keltett ereje többek között elősegíti a jó alvást, serkenti az egészséges vérkeringést, segít a vérnyomás csökkentésében, jó hatással van az emésztésre és vitalizálja bőrünket. A vizes terápia tehát tökéletes társ az öregedés elleni harcban is.

masszázsmedence

Fontos, hogy a medencetér ülései, és az azokon elhelyezett masszírozó fúvókák tökéletesen igazodjon az emberi test anatómiai felépítéséhez, hiszen ez feltétele a mélymasszázs, vagy más néven a reflexológia és a watsu jótékony hatásának. A reflexológia a mélyen ható nyomás alkalmazása által hat a reflexpontokra, fellazítva a kalcium-lerakódásokat és felszabadítva az idegpályákat. A reflexológia egyik alapelve a relaxálás, azaz a lazítás. A watsu a reflexológiához hasonlóan ősi filozófián alapul, melynek célja, hogy biztosítsa az energia szabad áramlását a testben. A watsu a víz és a shiatzu japán újjmasszázs kombinációja. Mind a reflexológia mind a watsu egyre inkább beépül a nyugati gyógytornászok gyakorlataiba is.