05
aug

Breakout fal az Avis Budget Group BSC irodában

.

Az EUROPA DEISGN tervezésében készült az Avis Budget Group BSC  irodájában található különleges „breakout” fal,  mely az Y generációs munkaerő pihenésének, feltöltődésének ad helyet az open office típusú, nyitott iroda munkazónái közé kerülő rekreációs térben.

Ezeket a belső zónákat csak időszakosan használják a dolgozók, amikor a napi munka közben elintéznek egy-egy telefonhívást, vagy gyors kikapcsolódásra, feltöltődésre vágynak az Avis iroda közösségi terében.

Avis Budget Group BSC - breakout fal

Az Europa Design tervezőit az Avis iroda falain megjelenő fa motívum inspirálta a bútordarab formájánál. Miközben a Csillagkapuban ülünk, azt is képzelhetjük, hogy egy fa lombkoronájában foglalunk helyet. Fára mászni lenne kedvünk? Képzeletben, a Csillagkapu létráján megtehetjük! A testmozgásnak köszönhetően a fölső fülke aktív pihenéssel járul hozzá a felfrissüléshez, míg az alsó térkivágás passzívabb cselekvéssel járul hozzá a rekreációhoz. A Csillagkapu nagyobb része két fő részére biztosít védett helyet egy beszélgetéshez vagy telefonáláshoz.

Avis Budget Group BSC - breakout fal

A párnázott fülke „fülei” füles fotelhez hasonlóan emelik a környezet akusztikai értékét. Az egyszemélyes kabin magányos kikapcsolódásra nyújthat lehetőséget, így a Csillagkapuban ülve akár egy másik dimenzióba kerülhet az ember. Innen, az Y generációs dolgozó mobiltelefon segítségével akár képet is készíthet az irodáról, melyet megoszthat barátaival a közösségi oldalak egyikén. Ezzel az Avis dolgozók szélesebb körben hirdethetik az Europa Design egyedülálló „breakout” falát.

Az Europa Design tervezői a fehér és szürke színek különböző árnyalatai mellett az Avis saját arculatának (vörös, kék, narancs) színkombinációját használják a bútornál. A Csillagkapu élénk színei felvidítják az embert, mellyel észrevétlenül hozzájárul a dolgozók motiválásához. A pihenésre invitáló térelem nemcsak kipróbálása során töltheti fel energiával az embert, hanem puszta látványával is mosolyt csalhat az arcokra.

további info:  EUROPA DESIGN