07
Sze

Konyhai csaptelep, azonnali 100 °C-os vízzel

.

A konyhai csaptelep mára mind  design, mind  funkcionalitás tekintetében hihetetlen fejlődésen ment keresztül. 

konyhai csaptelep grohe red 

Nem olyan régen beszámoltunk a GROHE BLUE hideg, szűrt, és szénsavas vizet adó csaptelepről, most pedig megmutatjuk a “testvérét” a GROHE Red-et, ami azonnal 100 fokos, forrában lévő vízzel lát el minket…

konyhai csaptelep - grohe red

Álljunk meg egy pillanatra, és számoljuk össze hányszor van szükségünk forrásban lévő vízre a konyhában. Ha kedvünk szottyan egy finom csésze teához, amikor azon nyomban paradicsomos tésztára vágyunk, vagy a kisbaba éhesen sír, de a cumisüvege még nincs sterilizálva – és így tovább…

konyhai csaptelep - grohe red

 

Régen edényre,  kannára, vízforralóra volt szükségünk mindezekhez, ma már közvetlenül a csapteleből folyik a forralt víz, amit most közvetlen engedhetünk a főzni kívánt tésztára, vagy paradicsomra, hogy azonnal megszabadulhassunk a héjától.

konyhai csaptelep - grohe red

Az innovatív GROHE Red® vízrendszer (az adott bojlertől függően 3-8 liter forralt vizet tart folyamatosan készenlétben. Szükség esetén, azonnal 100 °C-os vizet engedhetünk közvetlenül a csapból, minden várakozás nélkül – egyszerűen, gazdaságosan, és felelős energiafelhasználással.

konyhai csaptelep - grohe red

Új funkcióival, funkcionalitásával és az általa nyújtott kényelemmel a GROHE Red® sokkal többet nyújt a szokásos csaptelepekhez képest a konyhában. A nagyobb Duo  és a kisebb Mono  modell a szokásos konyhai csaptelepet váltja ki, segítségével forrásban lévő vizet is engedhetünk a szokásos kevert víz mellett.

konyhai csaptelep - grohe red 

A GROHE CoolTouch® technológia olyan hatékonyan szigeteli a csaptelepet, hogy azt minden kockázat nélkül meg lehet érinteni. Még azok az apró ujjacskák is megérinthetik, melyek hébe-hóba olyan dolgokhoz nyúlnak, melyekhez nem volna szabad. A Grohe mérnökei megoldást találtak a gyermekek kíváncsiságára és a felnőttek feledékenységére.

konyhai csaptelep - grohe red

Mind e mellett a csaptelep  ChildLock gyerekzárral is el van látva. Ez nem szünteti meg a 100 °C-os vízzel való forrázás veszélyét, de a gyakorlatban  lehetetlenné teszi azt: a forrásban lévő víz megengedéséhez a működtető kart először ki kell húzni, majd balra kell fordítani. A szerelvény gyermekbarát kialakítását független szervezet vizsgálta be és tanúsította.

konyhai csaptelep - grohe red

A GROHE Red® a bizonyíték arra, hogy a kényelemnek és a környezettudatosságnak nem kell kölcsönösen kizárnia egymást. A vízforralóval vagy a tűzhelyen való vízforralással ellentétben, a Grohe innováció pontosan csak a szükséges mennyiségű vizet melegíti fel – ezáltal vizet, energiát és akár költséget is megtakarít.
Alap üzemmódban, a GROHE Red® csaptelep mosogató alatti kazánjai mindössze napi 10 cent, cca.29 Ft költséggel tartják a már felmelegített vizet 100 °C-on.

konyhai csaptelep - grohe red

további info:  VS  FÜRDŐSZOBA SZALON

érdekes lehet még: A KONYHAI CSAPTELEP ÚJ DIMENZIÓJA