10
Már

Sókabin, mint gyógyászati megoldás – luxus kivitelben

VARIQ

cabina-salina-secca8_header_21282

Képzeljen el egy kültéren elhelyezhető prémium kialakítású kabint, amely nem csupán funkciójában, de megjelenésében is az ön igényeihez szabott.  Ezt kínálják a magyar fejlesztésű, szabadalommal védett VARIQ intelligens luxuskabinok.

home_VARIQ_az_erkelyen

A VARIQ márka luxuskabin-termékcsaládja nem csupán akkor jelent tökéletes megoldást, ha szolgáltatásai körét szeretné bővíteni és helyhiánnyal küzd, de abban az esetben is, ha megkímélné magát és vendégkörét az építkezéssel járó felfordulástól, zajtól és más kellemetlenségektől. A VARIQ prémiumkategóriás kültéri kabinjai ugyanis mindössze rövid technikai előkészítés után, szinte bárhol – akár egy lapostetőn is – telepíthetőek, s felállításukhoz a legtöbb esetben építési engedély sem szükséges. A VARIQ kabinok nem csupán funkciójukban követik a megrendelői igényeket, de belső és külső kialakításukban is személyre szabhatók, akár a megrendelő arculati elemei is megjeleníthetők.

007_v2

A kabinok összeépíthetők, komplett rendszerré fejleszthetők, így hosszútávon is jól használható, hatékony megoldást jelentenek. Minden modell egyedileg készül, kizárólag a legmagasabb minőségű anyagok és technológiák felhasználásával. A tervezést és a kivitelezést szakértő – tervezőmérnökökből és belsőépítészekből álló – csapat felügyeli, biztosítva a legapróbb részletekben is tökéletes végeredményt. A kész darabok intelligens megoldásokkal is felszerelhetők, így minden funkció önállóan vezérelhető, sőt az internet segítségével bárhonnan, akár egy okostelefonon keresztül is elérhető.

6-spa_vista_2_blue

A VARIQ intelligens luxuskabinokban a legújabb design és technikai megoldások mellett a legjobb minőségű sótéglák felhasználásával egyedülálló gyógyító, pihentető környezet alakítható ki, akár az Ön otthonában, vagy kiemelt közösségi terekben, luxusszállodákban, wellness központokba, dayspa-ba.

1Totale4

A sókabin, illetve a sóterápia, mint gyógykezelés  az 1960-as években kezdett el elterjedni, és kezdték el tudatosan használni, miután megfigyelték, hogy a sóbányában dolgozó emberek hosszabb ideig éltek és jobb egészségügyi állapotban voltak, mint kortársaik.

2013-12-06-13.33.27

Ma már tudatosan használják légzés- és fürdőterápia formájában, mellékhatásoktól mentes, orvosilag elismert gyógymódként tartják számon, ráadásul közérzetünket is jelentős mértékben befolyásolja a belélegzett levegő minősége.

chaise-lounge-spa002

Napjainkban az asztma a leggyakoribb krónikus betegség világszerte, a különböző allergiás felső-légúti megbetegedések mellett, amelyek egyik leghatékonyabb kezelési módszere a természetes száraz sóterápia. Ez a módszer pozitív élettani és gyógyhatással bír az emberi szervezetre, így kiválóan alkalmazható az immunrendszer erősítésére, továbbá  a sónak nagy szerepe van a szervezet ionháztartásának szabályozásában, és fertőtlenítő hatása is jelentős.

2013-12-06-13.34.21

Alkalmas az egészséges emberek relaxációs pihenésére, a szellemi frissesség javítására, a nagy sóion koncentráció miatt az allergének és baktériumok száma alacsony szintre csökken, mi több, prevencióként is ajánlott.

So_fal (3)

A száraz sóterápia az alábbi betegségek kezelésére javasolt: 

légúti megbetegedések, légúti allergiák (pollen, toll, pihe, stb.), szénanátha asztma, nátha, légzéselégtelenség, hörghurut,  arcüreggyulladás, füll-orr-gége fertőzések, dohányzás okozta irritációk horkolás, szívritmuszavar, vérnyomás szabályozás, alvászavar, stressz és kimerültség.

2013-12-06-13.33.48

Előnyei:

a só ionok a levegőben száraz aerosol formájában vannak jelen, így kizárhatjuk az asztmásoknál és az arra érzékeny egyéneknél előforduló, vízbázisú inhaláció okozta nyálkahártya-irritációt, a sótömbök felülete porózus, így onnan a negatív sóionok könnyen fel tudnak szabadulni, ezt fokozza még a beépíthető ventillációs rendszer is,  a sós mikroklímában az allergének és baktériumok száma alacsony szintre csökken.

cabina-salina-secca6_gra_64818

A sótömbök összetétele 97 % nátrium-klorid, 3 % egyéb ásványi anyag (84 féle) és nyomelem, mely az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen.

IMG_4876

A sófalak építésénél a rácsos szerkezetnek köszönhetően, a sófal természetes hatású és legfőképp biztonságos, nem tudja a gyermek magára rántani a sótömböt, gondozást nem igényel, száraz kialakításnak köszönhetően nem károsítja a falakat, épületet, egyszeri beruházást jelent és nincs fenntartási költsége.

P1000579

info:  VARIQ

hasonlóan érdekes: JÉGSZAUNA NARANCSBŐR ELLEN

gog Cavalli minták földön falon...   42 Cavalli minták földön falon...    52 Cavalli minták földön falon...    63 Cavalli minták földön falon...