11
máj

A merőben más, kültéri szauna

VARIQ

szauna7

A szaunázás élményét már több, mint ezer éve ismerik, azonban az idő előrehaladtával semmit sem veszített népszerűségéből. Sőt, ma már egyre jobban nő a magánházakban használt szaunák száma, egyre többen élvezik otthonukban is a szaunázás nyújtotta élvezeteket. „Kismértékben gyógyszer, nagymértékben orvosság” – tartja a finn közmondás, hiszen a szaunázást nem csak a szórakozás kedvéért, hanem elsősorban jótékony egészségügyi hatásai miatt választják.

szauna4

Az évek során a szaunázási szokások számtalan fajtája és típusa alakult ki, de a használatát illetően nincs különös eltérés. Egy alapos szaunázás kb. másfél óráig tart, mely idő alatt 3-4 hevítő és hűsítő forduló követi egymást. Annak függvényében, hogy ki milyen hatást kíván elérni, relaxálni, regenerálódni, vagy felfrissülni szeretne, esetleg edzés előtt az izmokat átmelegíteni, változik a hevítő és hűsítő fordulók száma.

2014.02.22. Variq image fotózás (13)

A szaunázásnak nem csak az egészségügyi értelemben vett jótékony hatása ismert, hiszen kiváló kikapcsolódási és szórakozási lehetőség is egyben. Nincs is jobb, mint egy forró szaunázást követően kimenni a szabadba, és a friss levegőn, a természet szépségét élvezve töltődni fel energiával. Nem is csodálkozunk, hogy az északi országokban még mindig tradicionálisan a kültéri szaunázást részesítik előnyben.

szauna5

A kültéri szaunázás merőben más életérzést nyújt, mint az épületek belsejében elhelyezett szaunák használata. A hűsítéshez nem kell kötelezően a zuhanyt vagy a dézsában való merülést választani, mert a szabadban számos más lehetőség áll rendelkezésünkre. Sétálhatunk, lepihenhetünk a fűben, miközben a csillagos égboltot csodáljuk és az oxigéndús friss levegőt szívjuk magunkba. Semmi sem pótolhatja azt az érzést, amikor télen egy forró szaunázást követően kifutunk a hidegre és a friss hóban hűtjük le felhevült testünk, vagy amikor nyáron a kerti medencében mártózunk meg.

2014.02.22. Variq image fotózás (17)

Ez az igazi szabadság érzése! Amit megoszthatunk családunkkal vagy barátainkkal is. Egy kerti grillparty tökéletes befejezése lehet egy önfeledt baráti társalgással kísért közös szaunázás, majd az azt követő szabadtéri relaxálás.

szauna2

A VARIQ intelligens luxuskabinokkal Ön is megteremtheti saját kertjében ezt az egyedülálló érzést, hiszen a kültéren elhelyezhető luxuskabinok akár szauna kialakítására is alkalmasak. Regenerálódjon és relaxáljon saját kertjében, élvezze otthonában a kültéri szaunázás nyújtotta élményeket!

info:  VARIQ LUXUSKABINOK