26
nov

Érvek a lamiáltpadló mellett

HARO

530289_1

A 80-as években megjelenő, és akkor vegyes érzelmeket kiváltó laminált padló az elmúlt 30 év alatt nagy változásokon ment keresztül, így ma senki nem kérdőjelezi meg elvitathatatlanul hangsúlyos helyét a melegpadlók világában.

526687_1

Mára eltűnt a művi megjelenés, eltűnt a zajosan kopogó hang, és minőségének tekintetében sem másod- hanem egyenrangú társa a valódi faparkettáknak. Érdekes tény, hogy talán a leglényegesebb információt tudják a legkevesebben: a laminált padló 90%-ban fa!

526785_0

Sikere és népszerűsége megjelenésének kimeríthetetlen sorában rejlik, választhatunk klasszikus színeket és mintázatokat, de dönthetünk a legelképesztőbb árnyalatok és hatások mellett is. Ha csukott szemmel végighúzzuk kezünket a laminált padló felületén, olyannyira élethű textúrát tapinthatunk, hogy képtelenség eldönteni, laminátumot, vagy valódi fát érintünk…

526712_0

Ma már teljesen természetesek az erőteljesen rusztikus, vagy ép  antik hatású,  3D mintázatú, harsány színű, netán csíkos vagy épp kő mintázatú laminált padlók – és ez csak néhány különlegesség a sok közül.  Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a klasszikus “jól bevált” színek és famintázatok eltűntek volna. Nem. Csak a laminált padló dinamikus fejlődésének köszönhetően folyamatosan újul a színskála, igazodva a divathoz, trendekhez, a vásárlói igényekhez.

528519_0

Ez a látványos és sokoldalúan vonzó megjelenés ráadásul ma már elképesztőn szerteágazó műszaki tartalommal is társul. A mai laminált padlók tartós és erős -karc-, ütés- és nyomásálló, UV sugárzásnak maradéktalanul ellenálló melegburkolatok. Szerkezetéből és alacsony beépítési magasságából adódóan padlófűtés esetében is tökéletesen alkalmazható, lerakása egyszerű, szükség esetén akár tovább is költöztethető. Egységes színhatása, eredeti fahatása, fózolása és térbeli textúrája maximális eleganciát nyújt.

530288_1

Aki eddig ellenérzésekkel gondolt a laminált padlóra gondolja végig, ha ezt a szót kiejtjük  a szánkon, ma már egy megújuló és környezetbarát nyersanyagból készülő, végtelenül egyszerűen tisztítható,  higiénikus, antiallergén, és akár 25 év garanciával rendelkező innovatív burkolatról beszélünk.

info: DREAMFLOOR