15
jan

Mesélő szőnyeg, egykor – és ma

SAHRAI

0016

Közel 200 éve, 1830-ban készültek először az egykoron Teheránból induló családi vállalkozás meseszép szőnyegei, a SAHRAI szőnyegek.

1

Az alapító testvérpár tradicionális minták után kutatva, fáradhatatlanul járta Irán bazárjait, valamint a Közel-Kelet, és a Kaukázus vidékének eldugott helyeit, csak hogy megtalálja  szebbnél szebb szőnyegeket, megismerje a pazar ősi színeket, és motívumokat.

Ahogy teltek az évek, úgy lett egyre ismertebb és keresettebb a különleges szépségű, és kiemelkedő minőségű SAHRAI szőnyeg.  A hosszú évtizedek alatt szerzett tapasztalatok, és az értékes tudás,  kitartó szorgalommal párosulva egészen új dimenziókat nyitott meg az immár ötödik generációs manufaktúra.

sahrai_design_studio_02

sahrai

A ma már Milánóban működő cég, a hagyományokat gondosan őrizve a mai modern design felé fordult, mégpedig olyan különlegesen kifinomult formában, mely képes rangos, és páratlan kontextust teremteni időben és térben egyaránt a két világ között.

1001869_626215237403478_826187335_n

Ennek a párbeszédnek az elindítására a divatvilág egyik kiemelkedő személyiségét, Gianfranco Ferré -t kérték fel. A híres designer távoli kultúrák rég elfeledett emlékeit és érzéseit álmodta újra, a tradicionális motívumokat, színeket és anyagokat fordítva a mai kortárs design nyelvezetére, aminek minden milliméterén a híres olasz, GF keresetlen eleganciájú szellemisége tükröződik…

maison_object (1)

sahrai01