17
okt

A Sicis privát villája – Cersaie újdonság 2015

cersaie 049

Egy különleges privát villába kalauzolt az olasz mozaik gyár, melyben öt szobában, öt különböző színvilágban mutatta be új projektjét, kiállítás egyik legizgalmasabb koncepciójú és egyben legfelemelőbb üzenetű  standján.

dc66cb2994a35ebc1425662c41348bae

Háromdimenziós üvegmozaikok alakultak számos stílusban valódinak  tűnő festményekké, freskókká a falakon, padlón és berendezési tárgyakon, hogy elegáns és kifinomult megjelenésükkel,  Sicishez méltó látványban részesítsék  a betérőt…

2

Az üvegmozaik-  arany- platina- és márványfantáziák,  a Neoglass, Sicistone, Diamond, Structura, Fibers, Neocolibrì, Orientale, Butterfly , és Meteors, illetve a sejtelmes opálosan színjátszó Diamond kollekciókból, valamint azok kombinációiból keltek életre, komplex geometriai játékok,  virágmotívumok,  vagy épp értékes goblein hímzéseket idéző formákban.

Az első szobában  az égővörös különböző árnyalataiban vibráló üvegmozaik virágok lebegtek mindenfelé a szürke árnyalataiból kirakott könyvespolcok előtt, amik csak úgy roskadoztak a még több, hasonlón tompa árnyalatú, és változatos méretű “mozaikkönyvek” alatt.

5

Láttunk aranyló bambuszok közt álldogáló kecses flamingókat, és a Fiber kollekcióból komponált elegáns vízesés hatását imitáló gyönyörűséges falat, előtte csodaszép oroszlántalpas, arany mozaikszemekkel kirakott káddal.

010-modern-house-craig-steere-architects

Néhol a mozaikok és a változatos, random formán vágott manufakturális üveg/márványlapocskák dinamikus, háromdimenziós felületet képeztek, melyek fehér/arany kombinációja, egyfajta pazar pompájú arab jelleget is mutatott.

kepernyofoto_2015-10-16_8_48_18

Volt pillanat, amikor azt éreztük  káprázatos ókori freskó előtt állunk, ahol a smaragdzölden csillanó levelek rejtekéből csodásan faragott márványszobrok bukkannak elő, aranyszárnyaikkal lágyan verdeső  pillangókat tartva mozaikból finoman formázott kezükben.

11139978_10153325524748347_764089455098214642_n

CQU3IrJWcAAgd_W

Óvatosan, szinte félve érinteni lábunkkal a csodát, lépkedtünk  az újdonságként bemutatott íves vágású csillogó burkolaton, mely  gyönyörű márvány elemeket tartalmazott, amikbe berakásként,  szintén “S” alakban vágott tükörmozaik ívek kerültek.Így érkeztünk meg az utolsó, immár kortárs szellemet tükröző szobába.

24

Itt a kedvenc Colibri kollekcióm gyönyörű kék árnyalataiban pompázó falakra bukkantunk. Az opart-ra emlékeztető geometrikus minták, a modern formában rajzolt virágok, melyek egy hatalmas női félprofilt foglaltak keretbe, egyben már a Sicis üzenetének végső hordozói is voltak.

sicis_cersaie_2015-3579

A több ezer éves hagyomány, a tisztelet, a művészet, a fejlődés, és rugalmasság, valamint a legújabb technika üzenethordozói… Vegyük észre és értsük a meg a mozaikban rejlő folytonosságot, a csodálatos változóképességet és alkalmazkodását – terekhez, korokhoz, és  időtlen időkhöz…