19
okt

Kortárs üvegtégla, kézműves hagyomány szerint

POESIA

Varázslatos megjelenésű, masszív öntött üvegtégla a Velence környéki üveg és kristály manufaktúrák egyikéből az aprócska Resanából.

high-light-transmission-glass-brick-54947-8448453

Maga az üveg, egy eleve izgalmas és sokoldalú alapanyag ami tökéletesen alkalmas a különféle bel- és kültéri felhasználásra, azonban ez anyag a POESIA-nál, ettől sokkal nagyobb értelmet nyert.  Az újrahasznosított üvegből készül darabok egyfajta kortárs újragondolásai a Velence és Muráno környéki híres kristálygyártásnak. Titka a minőségi nyersanyagok tisztaságának, illetve a hozzá társított különleges és nemes anyagoknak köszönhető. Rendkívüli átláthatósága, és  fénye joggal idézi az érékes velencei és muránái kristályok nemes világát, ultramodern belsőépítészeti lehetőségekkel felruházva.

tabletop-lamp-original-design-crystal-led-54947-6103479

Gyártása a régi tradicionális módszerekkel, manufakturális formában történik – az olvasztott üveget formákba öntik, színezik, majd a sablonból kifordítva lehűtik.  Formájában szakít a klasszikus  üvegtégla konvenciókkal, leginkább a valódi tégla formáját követi, de léteznek speciális  íves-, és sarokelemei is. Az amúgy is elképesztőn széles színválasztékot olyan különlegességek bővítik, mint a valódi arany és ezüst csillámokat, buborékokat rejtő darabok, az opálosan fénylő, csak légbuborékkal bolondított, illetve csak az egyik oldalán festett téglák.

high-light-transmission-glass-brick-54947-8448452

Tulajdonságai és megjelenése maga a legizgalmasabb  ellentmondás. Törékeny, átlátszó, könnyed,  finoman mintázott, texturált, ugyanakkor rendkívül kemény, tömör,  karc-, sőt akár golyó álló is. Nem penészedik, nem rozsdásodik, ellenállnak a tisztítószereknek, esőnek, szélnek, hónak, fagynak. Nagyfokú tűzállósága  középületekben való alkalmazásra is teljes biztonsággal predesztinálja. Könnyen tisztíthatóak, nem veszik fel a nedvességet, szagokat, karbantartást nem igényelnek, felszínükön nem tapad meg szennyeződés, baktérium, ennek köszönhetően abszolút higiénikusak.

11

Üvegtégláikat három kollekcióba sorolták, melyek mindegyike más és más érzéseket közvetít. Színei, fényei minden napszakban új arcukat mutatják, más-más megvilágításban más és más

2ab44c2256e57294cfb030c1a11f26af

A MATTONE CLASSIC  válogatás húszféle méretével és kilencféle színével, és megjelenési formájával külső és belső terekben, utcabútorok, installációk, zuhanykabinok, falak, kádak, pultok kialakítására alkalmasak.

high-light-transmission-glass-brick-54947-8448454

b01917283529f28830a416e932081653

A MATTONE ARTIKO az üvegtéglák  teljes áttetsző, tiszta, vagy matt  változatait kínálják nyolc divatos színben, összesen tizenötféle változatok.

bagno

MATTONE POESIA 20 06 11 039

És a legromantikusabb, a MATTONE HERBARIUM… A lenyűgöző hatású, őskori fosszíliákat idéző lenyomatok, úgy jelennek meg a téglákon, mintha csak a több tízezer évvel ezelőtt jégben rekedt tömbökből lettek volna lehasítva, ők, és társaik is tökéletes megoldásként az extravagáns, ugyanakkor elegáns, és egyedi megoldásokat értékelők számára.

mattone-vetro-elevata-trasmissione-luminosa-54947-8448538

info: GOLDENGRES-DADO