20
okt

Milyen a tökéletes gyermek íróasztal?

Biztonságos, egészséges, tartós és könnyen adaptálható – röviden ezeknek a feltételeknek kell megfelelnie egy gyermek íróasztalnak. Hogyan valósul meg mindez a német MOLL bútorok esetében?

EGÉSZSÉGES A HÁT, HA EGÉSZSÉGES A SZÉK. Egyre többet ülnek az iskolások, sokszor akár napi 8-9 órát. Ezért olyan fontos, hogy az íróasztal és szék olyan pontosan állítható legyen, mint egy méretre szabott kabát.

MIÉRT KELL, HOGY EGYÜTT NÖVEKEDJEN A GYERMEKKEL?

A gerinc egészséges fejlődése és a hatékony tanulás érdekében nem a gyermeknek kell alkalmazkodnia a bútor méretéhez, hanem a bútornak a gyermekéhez! Ez csak olyan bútorral valósítható meg, ami magasság és testarányok alapján állítható.

MIÉRT JÓ, HOGY DÖNTHETŐ AZ ASZTALLAP?

Olvasás, írás és rajzolás esetén az ergonómiailag optimális ülő pozíció az asztallap döntésével valósítható meg. A rugalmasan állítható MOLL asztallapok minden tevékenységnél lehetővé teszik, hogy  a gerinc a megfelelő „S” vonalban maradjon.

HOL HELYEZZÜK EL A MONITORT?

Ha a monitor túl közel, vagy túl magasan (szemmagasságnál magasabban) van, a látóizmok feszülnek, ami rövid távon koncentrációvesztést, hosszú távon látásromlást eredményezhet. Ezért szükséges, hogy az asztalon a monitor elhelyezésére alkalmas, különálló felület legyen megfelelő távolságban és magasságban.

A MOLL több mint 40 éve, a világon elsőként mutatta be állítható magasságú, dönthető asztallappal ellátott, kifejezetten gyermekek számára készített íróasztalát. Ezt további fejlesztések követték, így ma már megoldható, hogy a teljes munkaállomás együtt növekedjen a gyermekkel az általános iskolától egészen a felsőfokú tanulmányokig. A bútorok robusztusak és játékosak egyszerre, színes felületei lehetővé teszik, hogy a gyermek egyéniségének megfelelő stílust alakítsunk ki.

A MOLL bútorok forgalmazója az EUROPA DESIGN

érdekes lehet még: ERGONOMIUKUS BÚTOROK A GYEREKSZOBÁBAN