20
okt

InteriCad tervek két testvér közös szobájára

Egy 7 és egy 10 éves kisfiú közös szobájának megtervezése volt a feladat, melyet a tetőtérben kívántak kialakítani szüleik a számukra.

A 20 négyzetméteres szobában több funkciónak is ki kellett alakítani, amiben nagy segítséget jelentett a tervező, Liszter Laura számára a InteriCad tervező szoftvere, leginkább gyors és egyszerű kezelhetősége illetve könnyű variálhatósága miatt.

Mivel egy szobában kellett kialakítani a két fiú életterét, nagyon fontos volt a tervezés időszaka alatt a folyamatos beszélgetés, egyeztetés a megrendelőkkel , egészen addig amíg a szoba elnyerhette végső, minden igénynek – tanulás, tárolás, alvás és játék – megfelelő formáját.

Az alapváltozat megtervezése után, a folytatásban szinte gyerekjáték volt a részletek finomítása. A tanulósarkok kialakítása,  polcok formájának és színének kiválasztása,  a tárolófiókok és szekrények elhelyezése, valamint a szabadidős tevékenységek helyének és milyenségének kialakítása.

Mivel sem a fiúk, sem a szüleik nem szerettek volna egy szimmetrikus, egymás tükörképe elrendezést a szobában, néhány kattintással csupán de változtak a méretek, a formák, a színek. Az InteriCad -el az egész folyamat olyan volt, mint egy izgalmas “mi lenne ha” játék… Mi lenne ha itt hosszabb lenne a polc és mi lenne ha ott magasabb… Mi lenne ha itt piros lenne az ágy mögötti falszín, ott pedig kék… vagy inkább zöld? Toljuk beljebb az állólámpát, vagy inkább húzzuk ki… Így tetszik jobban vagy úgy? Egy kattintás itt, egy kattintás ott… és máris megjelent az épp óhajtott változtatás.

Így lett ugyan hasonló, de mégis egymástól eltérő a két fiú egyedi ízlésére és kívánságára hangolt lakrészük úgy, hogy közben sikerült egy egységes, és harmonikus látványt kialakítani, amit azután természetesen több szögből, 3d verzióban is “tesztelhettek” leendő kis- és nagy tulajdonosai.

szoba001

szoba005

szoba006

szoba013

szoba014Vszoba016

szoba023

szoba027aszoba028

Az InteriCad tervezőszoftverek magyarországi forgalmazója: INTERICAD – K-ÉP STÚDIÓ,  tervezés és lakberendezés: LAURA DESIGN