17
nov

Tükör radiátor, a funkcionális design

A formatervezett radiátorok egy igazán lenyűgöző változata a tükör radiátor, mely eredeti funkciója mellett, dekoratív design- és térformáló elemként jelenik meg a lakberendezésben.  Szinte minden házban, találni egy olyan folyosót, előteret, vagy fürdőszobát ahová összességében kevés természetes fény jut.

A lakberendezők ezekben a helyiségekben eddig is előszeretettel használták a  tükröket optikai térnövelő és világosító hatásuk miatt, de most amikor már léteznek tükrök amik valójában  radiátorok, alkalmazásuk még inkább fókuszba került.

Ha amúgy is kis helyen, kisebb falszakaszokon lehet csak gondolkodni, szinte kizárt, hogy egy radiátor és egy tükör elegánsan, egymást nem zavarva kerülhessen a falra.  Ezekkel a design tükör/tükrös radiátorokkal azonban a probléma egyszerűen és a lehető legelegánsabban oldható meg.

klasszikus megjelenésű design tükör radiátor

Stílustól függetlenül, mindegy hogy klasszikus, modern, rusztikus, loft vagy épp eklektikus enteriőrről van szó, mindegyikbe megtalálni a legszebb, leginkább odaillő darabokat. Tökéletes megjelenésük nem egy esetben oly annyira megtévesztő, hogy fel sem merül nem tükörrel, hanem radiátorral állunk épp szemben. Továbbá, az enteriőrhöz igazodva a keretes változatoknál a keret színét a Ral Classic színskála minden színéből felár nélkül, magunk választhatjuk ki.

modern megjelenésű tükör radiátor

Mindezek mellett azonban  létezik még egy különösen értékes tulajdonságuk, ami leginkább a fürdőszobában kerül előtérbe. Bizonyára mindenki ismeri a legjobb szellőzés ellenére is párásodó fürdőszoba tükrök problematikáját, amit ezek mellett a radiátorok mellett örökre elfelejthetünk. Bármennyi időt töltünk is a fürdőszobában, ha a tükörbe pillantunk, garantáltan kristálytiszta kép fog visszatekinteni ránk. 

tükörradiátor fürdőszobában

fürdőszobai tükör radiátor törölköző tartóval

A tükör radiátoroknak típustól függően léteznek infrapanel technológiával készült, illetve  meleg víz ellátású fűtés rendszerekre köthető változataik, valamit olyan típusok, ahol a szerelvény részletek a radiátor hátsó felületén kerültek kialakításra, így minden csatlakozás láthatatlan marad,  ezzel még inkább hozva az abszolút elegáns tükör fílinget…

klasszikus képkeretes tükörradiátor

letisztult megjelenésű, modern tükör radiátor

további információ: DESIGN RADIÁTOR