01
feb

Világítás tervezés InteriCad szoftverrel

A világítás megtervezése az enteriőr tervezés egyik sarkalatos pontja. Hihetetlen módon befolyásolja a terek hangulatát,  és komoly hatással van annak funkcionalitására, legyen szó akár természetes, akár mesterséges fényekről.

Az InteriCad szoftverekkel a világítás megoldások látványos módon prezentálhatók, és tökéletes, életszerű képet adnak a felvázolt lehetőségekről. Az ügyfél látja a különböző fényvariációkat, látja hatásukat és azonnal érzékeli gyakorlati  és esztétikai szerepüket.

Az ablakon beáramló fény, a különböző napszakokban mind más és más hatást vált ki az enteriőrben, hasonlóan a mesterséges fények egyedi megjelenéseihez. A nappali például egy sok funkciós tér, ahol többfajta megvilágításra van szükség.

Másképp néz ki  központi megvilágítás, másként helyi direkt fény, és megint másképp hangulati megvilágítás esetén. A központi világítás mellett szükség lehet egy kép- egy kisplasztika, vagy akár egy falfülke világítására, különleges fényjátékok, fényudvarok létrehozására  a falon vagy  a mennyezeten. A megrendelő ezeket a tervezői ötleteket szereti valósághű formában is látni, hogy hogyan is fognak hatni mindezek a fények leendő otthonában.

Ezek az elvek egyformán érvényesek a lakás összes helyiségére, hiszen  mindenhol szükség van a funkcióknak megfelelő legtökéletesebb világítás kialakítására.

A szoftver használatával mindegy, hogy magánlakásról, vagy például irodáról, közintézményről van szó, a tervezés egyszerű, a prezentáció látványos, az igényelt változtatások pedig néhány kattintással könnyen és azonnal eszközölhetők. Így elejét lehet venni számos későbbi bosszankodásnak és többlet kiadásnak hiszen világításon változtatni nem csupán annyi, mint egy kanapét odébb tolni 10 cm-el a kész lakásban. Ha csak egyetlen  spot lámpát szeretnénk pont ezzel a 10 centivel arrébb helyezni, az máris bosszúságok sorát indítja el.

Az InteriCad tervezőszoftverek magyarországi forgalmazója: INTERICAD – K-ÉP STÚDIÓ,  tervezés és lakberendezés: LAURA DESIGN