08
ápr

Hajtogatható design radiátor

Az Alberto Meda által tervezett TUBES / ORIGAMI elektromos radiátorok a design, a stílus, a mobilitás és a csúcs technológia tökéletesen harmonikus egységbe foglalt megnyilvánulása. Tárgyilagosan fogalmazva: mint egy elegáns paraván… érzelmi oldalról közelítve: akár egy gyönyörű pillangó – melyet a tradicionális japán művészet, az origami könnyed eleganciája és kreatív sokoldalúsága ihletet.

Az innovatív extrudált alumíniumból készülő  ORIGAMI radiátorok három különböző, faliszabadon álló– és un. totem formában léteznek, melyek mindegyikét áthatja a designer vezérelve: könnyedség,  sokoldalúság és rugalmasság.

A fali változat egy és kétszárnyas kivitelben készül, igény szerint nyitható vagy csukható, pont úgy, ahogy egy pillangó mozgatja szárnyait.

Ez egyrészt az egyedülálló látványt, másrészt a változó fűtési igények kielégítését szolgálja.

A radiátor szárnyai teljesen összecsukott állapotban a falhoz simulva akadálymentes, szabad mozgásteret biztosítanak a kisebb helyiségekben is.

A háromrészes szabadon álló verzió szárnyainak tetszőleges mozgatásával többfunkciós design elemként működik. Elsődleges funkciója a fűtés mellett, nyitott állapotában egy tetszőles színű, és izgalmas formájú kortárs paravánként jelenik meg az enteriőrben.

És a szoborszerű szépség, a totem változat… Egy különleges szoborszerű alkotás a térben, melynek a központi totem eleméhez kapcsolódó három radiátor panelje finom lábakon mozogva újabb és újabb formákba “hajtogatható” csak hogy a legszebb vizuális hatás mellett áraszthassa melegét. Kis súlyuknak és modularitásuknak köszönhetően – a szabadon álló változatokhoz hasonlóan – könnyedén és egyszerűen mozgathatók.

Ezek után talán egyáltalán nem meglepő, hogy az ORIGAMI tavalyi debütálása óta a folyamatosan nyeri el a legnevesebb design díjakat, úgy, mint a Salone del Mobile – Design Award 2016,  Good Design Award 2016, Red Dot Award: Product Design 2017, és a legfrissebb: ISH -Design Plus 2017

további részletes információ: BALTEX HOME