07
jún

Lávaköves grillkocsi, a gázgrill összes előnyével

A gázgrillek egyik fajtája, a lávaköves gázgrill, aminek lényege, hogy a  lávakövet a gázégők hevítik, és az így keletkezett hőt a forró kő adja át a felette elhelyezett rácson sülő húsoknak, zöldségeknek.

A lávakő segíti az egyenletes hőeloszlást és egyben védi is a gázégőt a lecsöpögő zsíroktól, így az még véletlenül sem tud lángra kapni, füstölni, ennek előnyéről pedig bárki tudna mesélni,  aki oltott már lángoló húsokat a jó hangulati grill party-k közepette…

Mivel azonban a lávakő porózus szerkezetű, így minden sütés után szükséges kiégetni azt, ami tulajdonképp a sütögetések utáni tisztítások részét képezi.

A lávakövek nem örök életűek, ezért az idő előrehaladtával sérülékennyé válnak, morzsolódnak, ilyenkor érkezik el az idő a cseréjükre.  ideje kicserélni a lávakövet a sütőnkben.

 

A LANDMANN / Atracto 12440 és 12442  lávaköves gázgrillek megjelenésükkel némi retro hangulatot árasztva a grill szezon kedvelt és megbízható, középkategóriás grillkocsijai.

Szabadon állítható alumíniumozott acél égőfeje gyorsan biztosítja az optimális sütési hőmérséklet elérését, ami rá ráadásul égővédő lemezzel is óvható, így biztos egyetlen csepp zsír sem folyhat a lángra. A fedelébe épített ablakon végig nyomon követhető a sütés folyamata, ezért nem kell folyton nyitogatni, ami a sütési hőmérséklet szinten tartása szempontjából egyáltalán nem mellékes, a grill eszközök tárolására pedig a tálcába épített kis krómozott kampók nyújtanak ideális helyet.

Amíg a húsok sülnek, a beépített oldalégő használatával a köretek is készülhetnek. Zománcozott belső tere és grillrácsai könnyen tisztíthatók.

További különlegessége az un. iker rendszer,  aminek köszönhetően a grill lávakövekkel és a nélkül is üzemeltethető.

Részletes információ: LANDMANN HUNGÁRIA