23
jún

Workshop az Art2day pop up galériában

„A modern enteriőr és a kortárs művészet találkozása” címmel Benkő Ildikó tulajdonos kezdeményezésére, és szervezésében,  izgalmas workshop a belvárosi  Art2day pop up galériában.

Az esemény célja egy nemes elgondolás volt: megismertetni és közelebb hozni a belsőépítészet és lakberendezői szakma képviselőit a magyar  kortárs művészettel, a magyar kortárs művészekkel. Ennek keretén belül kívánták felhíni a figyelmet arra, hogy a berendezés és kiegészítők tervezésén túl, mennyire fontos és meghatározó az enteriőr kialakításának – és a végeredmény – tekintetében, hogy az ügyfelek segítséget és javaslatot kapjanak az élettereket kiegészítő műtárgyak kiválasztásában is.

A meghívott szakmai közönség számára elsőként, a worksop-ot megnyitó Benkő Ildikó galéréia tulajdonos, majd Magyar Dorottya designmanager/művészettörténész tartott előadást a kortárs képzőművészet szerepéről.

Ezt követte a francia design cég, a LIGNE ROSET magyarországi képviseletétől Mázsi Boglárka designer előadása, melyben a 2017-ben bemutatott újdonságaik közül elsősorban a fiatal formatervező, Marie Christiane Dorner munkásságát emelte ki. A Párizstól Tokióig nemzetközi hírnevet szerzett designer Cover1 és Cover2 cserélhető borítású kárpitos bútorai (akár csak kortárs tervező társ, Inga Sempe és a Ruche bútorcsalád esetében) rávilágítanak a Ligne Roset nyitottságára és innovatív technológiai szemléletére. A cég filozófiája szerint nem csak ahhoz kell tervezni amit már magabiztosan tudunk, hanem a technológiát kell felfejleszteni a tervekhez. A meghívottak újdonságok mellett a két nagy nemzetközi kiállítás, a kölni IMM Cologne  és a párizsi Maison & Objet kiállítás képeiből is ízelítőt kaptak illetve megismerhették a jövő évi trendeket, a bútorok mellett meghatározó részletként, a kiegészítőkre koncentrálva, melyek után értelmezhetjük, és kiválaszthatjuk a műtárgyakat, mint utolsó simítást az enteriőrökben.

A Ligne Roset saját tervezésű enteriőrjein keresztül érzékeltette és hívta fel a figyelmet arra,  mekkora űr keletkezhet az otthoni terekben, ha kirekesztjük belőlük a műtárgyakat.

Végezetül  a Platinum Belsőépítészeti Dekoráció képviseletében Petromán Zoltán mutatott be válogatást a nyomdatechnológia és belsőépítészeti dekoráció nyújtotta lehetőségekről.

A workshop a tervezési szemléletmód formálását, a részletekre való odafigyelést, a komplex esztétikai rendszerekben való gondolkodásmód segítését, és a kortár művészethez való felnövekedést volt hivatott szolgálni, amihez ebben a pár órában mindenki értékes információkat és páratlan vizuális élményeket kapott.