31
aug

Hogyan- lesz napsütés az ablaktalan helyiségekben?

A napsütés élettel tölti meg házat, de vannak olyan helyiségek amikbe tervezési vagy egyéb problémák miatt, nem jut természetes fény.

Ezek rendszerint olyan helyiségek amik valamiért – sajnos – mostohák,  például folyosók, gardrobok, háztartási helyiségek, de találkozni nem egyszer ablaktalan fürdőszobával is.

A VELUX új generációs fénycsatornái jelentős változáson estek át az eredeti változathoz képest, a fénytovábbító cső szerelési ideje a felére csökkent, ennek következtében pedig beépítésük lényegesen gyorsabbá és egyszerűbbé vált.

A VELUX fénycsatornák a ház bármely belső helyiségében alkalmazhatók, mindegy, hogy földszintes, tetőteres, lapos- vagy magas tetős házakról van szó.  Az egyetlen kitétel: a helyiség a tetővel ne legyen közvetlenül határos.

Fontos, hogy más típus építhető be lapos- és megint más magas tető esetében. Magas tetőhöz merev,  illetve flexibilis csöves fénycsatornák közül választhatunk.

A flexibilis változat akkor javasolt, ha a tetőfedés (cserép, zsindely… stb) és a mennyezet távolsága 90-200 cm között van,  illetve ha a padlástérben nincs elegendő hely a szereléshez, vagy egyáltalán nem lehet bejutni.

A legújabb fejlesztésű merev csöves fénycsatorna előnye a még egyszerűbb szerelhetőség, ugyan is akár kívülről , a tetőről is szerelhető. Az új fejlesztésű VELUX fénycsatorna csavarmenetes burája egy egyszerű mozdulattal felhelyezhető és ugyan így bármikor el is távolítható, így a tisztítása is a lehető legkönnyebben elvégezhető. Aa ún. Egde Glow hatást nyújtó burája egyedülálló, természetes és a nap járását követő dinamikusan változó fényhatást nyújt.

további részletes információ a VELUX termékekről: LAMBDA SYSTEME