30
Sze

Egyedi képek óriás lapokon – Cersaie 2017 trendek és újdonság

A világ egyik legelismertebb gresporcelán gyártója az olasz Fiandre az idei Cersaie kiállításon három olyan újdonságot mutatott be, melyek mindegyike egyöntetűen nagy sikert aratott.

Amint az egy ideje már látható volt, a nagy lapos burkolat design már nem trendként,  hanem  olyan határozott irányvonalként fogalmazódik meg, ami egyben a hagyományos, kisméretű burkolatok egyértelmű hátralépését hozza magával.

Ezt a nagyméretű burkolat irányt képviselte az MARMI MAXIMUM – EMINENT WOOD  kollekció, ami a szürke és a rozsdás színeket, valamint a kő és a fa közti átmeneteket jelenítette meg többek közt a gyűjtemény legnagyobb, 1500*3000 mm-es méreteiben.

A MUSA+ beton- illetve a betonba nyomott textil hatással gazdagította a FIANDRE portfóliót, melyekkel a dekor-falak válthatók ki azonos feelingű porcelán lapokkal. A MUSA nem más, mint egy egyedi, vakolat hatású textúra játék, könnyed textil felhangokkal.  A gyűjtemény slusszpoénja  egy további lehetőség amit a formák generálnak, hiszen a MUSA bármelyik színéből készíthető  hexagon alak is, ami amellett, hogy az építészek által kedvelt és legstabilabb burkolólap forma, egyben napjaink egyik legdivatosabb burkolólap formája is.

A MARMI MAXIMUM – DARK MARQUINA éj fekete színével megszólalásig hűen reprodukálja a híres spanyol márványt. A mélyfekete háttérben rendkívül finom, hajszálvékony erezetek futnak ami egyszerre nyújt kifinomult és karakteres megjelenést a természetes márvánnyal  megszólalásig azonos megjelenést mutató kőporcelán lapoknak. Az elegáns Marquinával gyűjtemény további különlegessége, hogy a mindössze 6 mm vastag porcelánlapokból bármilyen sík test, pl zuhanytálca, mosdó, polc, törölközőtartó, vagy konyhai pult tökéletes precizitással elkészíthető.

A DYS  valójában mozaik szó, ami a FIANDRE kollekcióban rejlő kreatív lehetőségekre utal, vagyis: tervezd meg saját burkolatod – Design Your Slabs. A digitális nyomtatási technológiának köszönhetően bármilyen nagyméretű lapra bármilyen kép, illusztráció, rajz vagy fotó felvihető akár réz, ezüst, vagy arany felhasználásával is.  Ez a technológia, lehetővé teszi a 100% -ban egyedi kerámia burkolatok készítését – ipari gyártásban.

további részletes információ: CARACALLA FÜRDŐSZOBA STÚDIÓ