02
okt

Újragondolt dekor burkolatok – Cersaie 2017 trendek és újdonság

A REFIN gyönyörű alaplapjai mellett, idén újdonságaival párhuzamosan, kiemelt figyelmet szentelt változatos stílusú, újraértelmezett dekorációs lapjainak is.

Legújabb kollekciói az OVERLAY,  a ZEFIRO, és a KASAI  kivétel nélkül mind gyönyörű új megközelítésű dekor lapokkal készülnek, melyeket a CERSAIE-on megcsodálhattunk.

OVERLAY BURKOLAT

Kortárs művészi játék beton felületekkel, a finom átfedések dinamikus gyűjtemény, melyet látványos fény – árnyék hatások jellemeznek. A hosszú, szálas ecsetvonásokkal bevont színrétegek új identitást adnak a betonnak, amitől az még sokoldalúbbá és még modernebbé válik. A kiindulópont a finom, neutrális szürke szín, amely tökéletes  alapjául szolgál a gyűjtemény fémes, hol organikus, hol abstract mintákat megjelenítő, öntvény jellegű dekorációs elemeihez.

ZEFIRO BURKOLAT

Hűen reprodukálja a homokkő vastag és porózus textúrájával  amely három különböző meleg tónus és egy tiszta, szürke illetve fekete szemek modern kombinációjából áll össze.  A gyűjteményt  Penta mozaikos és durva csíkozású 3D-s  dekorok teszik teljessé, az alaplapokkal harmonizáló neutrális árnyalatokban.

KASAI KOLLEKCIÓ

A famegmunkálás hagyományos japán módszere jelentette az inspirációt az új kollekció mögött –  Shou Sugi Ban vagy Yakisugi ősi technikája, amely a tűz használatával alakította az anyag összetéveszthetetlen textúráját.  Ennek alapján, a Refin egy innovatív karbonizációs folyamatot fejlesztett ki amivel egyedülálló felületeket hozott létre, mai kortárs ízléssel. A gyűjtemény három különböző színét /éj-fekete,  rizspapír-fehér és füst-szürke / számos, a japán kultúra által inspirált minta díszíti. Ezek, a Koi (ponty), a Sakura (cseresznyevirág), a Kanji (írás), a Take (bambusz) és az értékes Kintsugi díszítés. Utóbbi, az arannyal való javításnak a művészete, ami által új értelmet kap a tökéletlenség. Így születtek a REFIN KASAI értékes és lenyűgöző fali burkolólapjai, tisztelegve a felkelő nap földjének egyik legérdekesebb hagyománya előtt.

Ugyan már nem újdonság, de lehetetlenség lett volna szó nélkül elmenni a VOYAGER időutazással  felérő dekorjai előtt. Talán épp úgy nem volt véletlen az ott toporgó hatalmas tömeg, mint ahogy a sűrűn kattogó telefonok és fényképezőgépek hangja sem…

További részletes információ: GOLDENGRES-DADO BT