08
okt

Varázslatos üveg formációk – Cersaie 2017 trendek és újdonság

A SICIS, az artdesign mozaik gyártás egyik legnagyobb és legelismertebb képviselője, az idei CERSAI  talán legszebb standján várta az érdeklődő nagyközönséget.

Koncepcióját, miszerint újra felfedezni a szikrázó üvegmozaikot, bemutatni annak történetét és fejlődését a múltból indulóan napjainkig – káprázatos kollekcióinak felvonultatásával teljes egészében alátámasztotta.

A SICIS mindig is törekedett rá, hogy folyamatosan tanulmányozza ezt az anyagot, javítsa minőségét és minél inkább meghosszabbítsa élettartamát. Ennek köszönhetően ma a világ egyik leghíresebb mozaik gyártója, akinek a mozaik egy sokoldalú, kifejező és kreatív nyelvet jelent, egy olyan anyagot, amely a tradíciókat és trendeket folyamatosan értelmezi, újragondolja, majd attraktív módon életre hívja…

Ennek köszöngetően az eltelt 30 év alatt a SICIS a luxus és az eredetiség szinonimájává vált, akinek know-how-ja és ágazatainak magas szintű együttműködése – a burkolatoktól a bútorokon át az ékszerekig – lehetővé tette a műfajok, a stílusok és az anyagok harmonikus egyesítését a három terület egészén.

A 2017-es CERSAIE-on, a  legújabb bevonatainak és díszítő felületeinek széles gyűjteményével, üvegmozaikjainak szokatlan változataival, valamint jelenlegi legnagyobb innovációjával, a Vetrite gyűjteménnyel jelent meg. 

A kiállítás designja az anyagokon, színeken, és a különleges atmoszférán átívelve, a kortárs művészetre összpontosított, hogy bemutassa a projekt mögött álló koncepciót: a  lényeg szépségének újra felfedezését.

A gyönyörű művészi mozaikok és a legnagyobb luxust képviselő VETRITE üvegburkolatok elbűvölő “egymásba hajlása” az absztrakt festmények modernista exkluzivitását idézi, melyek a jövőre nézve a SICIS innovatív, egyéni igényekhez igazítható prémium minőségű bel- és kültéri burkolat megoldásait jelentik.

A történet főszereplője a páratlan esztétikai élményt nyújtó, erőteljesen avantgárdra hajazó VETRITE kollekció volt, ahol a két nagyméretű üvegtábla közé a SICIS  legújabb és legszebb szövetei, valamint a 107 dekor felülettel létező, strukturált felületű fémhatású vinyl fóliái kerültek.

A Vetrite Electric Marble, komplex ipari kutatások eredményekénk született, emócióként értelmezve a kromatikus művészetet, szembeállítva az iróniát a klasszikus márvány mintázat neutralitásával szemben. Mintha színes folyadékok diffundálnának a természetes márvány szabálytalan erezetébe, pedig valójában egy fototechnikai eljárással állunk szemben. Az így született óriás méretű burkolólapok felületén megjelenő  fémesen szikrázó neon árnyalatok ultramodern megjelenéssel és vibráló dinamizmussal töltik meg a klasszikus kövek eredendően decens látványát.

A Sicis ezen a  kiállításon megmutatta, szeme egy olyan folyamatosan változó világ felé fordul, ahol az enteriőr- és exteriőr környezetben megjelenő fal-és padlóburkolatok az igényesség, karakteresség, egyediség és nem utolsó sorban a valódi design maradandó értékét hirdetik.

további részletes információ a SICIS termékeiről és újdonságairól: CARACALLA FÜRDŐSZOBA STÚDIÓ