26
okt

Átvilágítható pala kőfurnérok onix és alabástrom hatással

A közelmúltban több látványos szálloda, étterem, wellness illetve privát projekt is készült, melynek során nagy szerepet kaptak az átvilágítható Slate Design Translucent ultravékony kőfurnér burkolatai.

A mindössze kb. 2 mm vékony, természetes pala felületű innovatív burkolatok alkalmazásával újult meg többek közt a vásárosnaményi Hunor Hotel ill. a Bonvital Wellness & Gastro Hotel Hévíz**** wellness részlege, valamint a Hotel Azúr Siófok**** étterme illetve konferenciaterme is.

Az átvilágítható Slate Design Translucent kőfurnér burkolatok 23 féle természetes pala textúrában, 3 féle különböző standard  – 122*61, 210*105, 244*122 cm – táblaméretben kaphatók,  alkalmazásukkal pedig a legszebb féldrágakövekhez, köztük az onyx, vagy épp az alabástrom metszeteihez  hasonló exkluzív megjelenés érhető el, aminek attraktív látványa még tovább fokozható innovatív háttér megvilágítással.

Nem egy szálloda projekt esetében egyedi, egyes helyeken már 260*120 cm óriás méretű lapok is felhasználásra kerültek a nagyvonalú,  illesztés nélküli egybefüggő felület elérése céljából. Az ultravékony, mindössze kb. 1,8 kg/m2 súlyú kőfurnér táblák kellő merevségét üveglapra történő laminálása adja. A Slate Design kőfurnér lapok kívánt méretre történő vágása normál asztalosipari szerszámokkal lehetséges, nem igényelnek semmilyen speciális, pl. gyémánt vágószerszámot.

A megvilágítás minden esetben teljesen egyedi, a rendelkezésre álló térhez, stílushoz és igényekhez alakított, történhet természetes fénnyel vagy oldalsó irányból, illetve hátulról érkező mesterséges fényforrással, például led szalaggal is. A legszebb hatások eléréséhez  min. 1300 lumen teljesítményű Led szalagok alkalmazása ajánlott, és amennyiben van rá elegendő hely, célszerű egy kb. 10 cm-es távolság tartása is a led szalagok és az üveglap között a homogén megvilágítás érdekében.

A kőfurnér felülete, a hely nagysága, illetve a kívánt hatás elérése céljából beépítés előtt érdemes az egyes led szalagok teljesítményének, számának, és elhelyezésének a tesztelése.  A kívánt hatás eléréséhez a természetes pala textúrák megjelenését hideg fehér leddel zöldes, míg meleg fehér leddel sárgás irányba tudjuk elvinni. A látvány fokozható ha olyan kapcsoló kerül beépítésre, mely nem csupán ki-be kapcsolja, hanem szabályozza is a fényerőt.

Némi ötleteléssel, ügyes tervezéssel relatíve kis ráfordítással nagyon látványos, hangulatos végeredményt tudunk elérni akár otthonunkban is az átvilágítható Slate Design Translucent kőfurnér burkolatok alkalmazásával. Áttetsző tulajdonságából adódóan világító oszlopként, pultként, vagy mennyezeti világításként is funkcionálhatnak, de alkalmazhatók kültéren is, térplasztika, de akár világító bútorok formájában is.

További részletes információ: SLATE DESIGN