03
nov

Úttörő eklektika a tapéta újdonságok közt

Geometrikus rajzolatok, körök, vonalak és organikus virágminták elevenednek meg az ARTE idei tapéta újdonságának, a FIGURA kollekciónak felületein.

Forma

Ezeket a mozgalmas ábrákat akár eklektikusnak is nevezhetjük, hiszen a gyűjteményben olyan különböző korábbi hatások jelennek meg amik  leginkább 70-es éveket idézik, annak jellegzetes s szín- és motívum világával együtt.

Az ARTE ebben a gyűjteményben segít elkülöníteni, megismerni és megkülönböztetni az akkori divat vonulatokat, a buja egzotikus designtól, a vintage stíluson át, egész az évtized vége felé lecsendesedő, és letisztuló irányt mutató sivatagi árnyalatokig.

A kollekció ideális a rajongók számára, akik elég bátrak ahhoz, hogy látókörüket szélesítve új vizekre merészkedjenek.

E mögött az eklektikus, retrós fíling mögött azonban ma, a legmodernebb és leginnovatívabb gyártási technológiák állnak, melyeknek köszönhetően ezek a tapéták már csak látványukban és hangulatukban idézik a 40-50 évvel ezelőtti társaikat. Sokakat meglephet, de a FIGURA tapéták egy az autóiparból átvett festési – fényezési technológiával készülnek, ami által 8-10 felületképzési eljáráson mennek keresztül mire elnyerik végleges, egyedi hatású küllemüket.

A különleges és értékes anyagok, mint például a márvány, a bársony vagy az arany,  színükben, mintázatukban és textúráiban is visszaköszönnek a kollekció számos darabjában, akár egyesével akár egymással kombinálva is. Elég megnézni a a monocolor  Puro diszktéten csillogó felületét, vagy az Arcus körkörös mintáit, mely utóbbinál a 70-es évekre utaló forma is gyönyörűen integrálódik arany / fekete és fehér / ezüst kombinációival a trendbe.

Puro

Puro

Arcus

Arcus

A Decorata, Modulo és Modum családok szövött szerkezete a trópusokat tartja szem előtt, melynek hatására a Decorata színpompás óriás egzotikus  motívumvilága még inkább ráerősít. A tapéták kissé durvább alapja és mintázatai mind természetesség érzését kölcsönzik, akár szimbolikus kötőjelként is egy századfordulós art deco stílus kialakításához.

Modum

Modum

Modulo

Modulo

Decorada

A FIGURA néhol eklektikus, néhol retrós hangulatú mintázata mellett azonban erősen tükrözi a mai trendszerű színeket és ez az amitől végül is mai kortárs, design darabokká válnak a tapéták. A lágy sivatagi színárnyalatok melyek a tapéta belső rétegeiből tükröződnek kifelé, az egész gyűjteményben rezonálnak, szelídítik  puhítják a színeket a mai divatirányzatoknak és belsőépítészeti elvárásoknak megfelelően.

További részletes információ: BEVLO

Forma

Modulo

Puro

Arcus