22
jan

IMM Cologne – 2018 trendek és újdonság Das Haus

A “DAS HAUS” sorozat az építkezés, a belsőépítészet és a lakberendezés holisztikus lakásszimulációja. Az IMM Cologne minden évben más tervezőt kér fel, hogy egy cca. 180 négyzetméternyi alapterületen személyes értelmezést teremtsen egy mai kortárs értelmezéseben.  Ebben a projectben az elmúlt évek alatt olyan nagy nevekkel találkozhattunk, mint Luca Nichetto, Louise Campbell, a Neri & Hu architecture, Sebastian Herkner illetve legutóbb,  2017-ben  Todd Bracher. Ezt a rangos sort folytatta idén a cseh tervezőnő, LUCIE KOLDOVA.

Koldova projectje új fényeket, új bútorokat  és új perspektívákat vizsgált, a nagyon érzékeny minimalizmus újfajta megközelítésével. Ezzel a koncepcióval a látogatók számára  egy különböző érzelmi állapotokon keresztül történő utazást kínált, melynek során fényekkel, formákkal, hangulatokkal,  anyagokkal és színekkel segítette a nagy kalandot.

A ház rendkívül előremutató, a gyártókat a designer aszerint válogatta össze, hogyan illenek egymás koncepciójához. Berendezésének több darabját is maga  Koldova tervezte különböző cégeknek, amik most ebben a házban adtak egymásnak randevút. A híres lámpáit melyeket a BROKIS számára tervezet itt új felfogásban rendezték és illesztették a koncepció részévé.

“Szeretném elmesélni egy számomra  ideális ház történetét, nem szavakkal, hanem érzésekkel, színekkel és formákkal… Az én házamban a fény játssza főszerepet, és őt követik a bútorok, így alakítva a teret –  nem pedig fordítva!”

a falon: PETR DUB design, konzolasztal alatta: Classicon /Tadaima Console, szőnyeg: Kvadrat / Semis, lerakóasztalka: Cassina / “1949” , szófa: Prostoria

A ház szobái, mint a méhsejtek kapcsolódnak egymáshoz, központi helyen a nappalival. Minden egyes tér más és más érzéseket vált ki, ugyanakkor hűen tükrözi azok gyakorlati funkcióit a mindennapi életben. Ezt a koncepciót a tervező szisztematikus anyag és szín dominanciával, a megjelenő kölcsönhatások és a kontrasztok, a szögletes és kerek formák, a fényes és árnyékos atmoszférák, valamint a hűvös és puha környezetek játékával érte el.

Izgalmas volt felfedezni, ahogy a tervezőnő a várakozásoknak megfelelően most is a szokásos nagyságrendtől jóval több fényt hozott létre és vezetett végig a házon. A külvilág felé kiterjesztett nappali falak, a BROKIS lámpákból kialakított függönyszerű installációk,  és a puha gömbölyded formák pihentető és nyugodt hangulatot kölcsönöznek a ház minden részletének.

Koldova pár lépésnyire a hagyományos bútorformáktól is eltávolodott és olyan újszerű, kerekded formákat hozott a térbe, mint a CLASSICON, a PROSTORIA  a Ton az Emponimo, a GLASS ITALIA, és a Cassina bútorai a ház “szívében” a pazar Link szófákkal, vagy a félig süllyesztett organikus formájú Antonio Lupi kád a fürdőben.

A ház gyönyörű leképezése volt az új trend, a színesedő és gömbölyödő enteriőr design közeledtének…

Részletes információ a  Classicon, Prostoria, Glass Italia és a Brokis termékeiről itthon az INTERNI BUDAPEST elérhetőségein.