17
feb

Dornbracht csaptelep felületek

Ahogy színesednek a trendek, úgy térnek vissza a színek a csaptelep designba is. A vezető német gyártó a DORNBRACHT ma már minden termékét  többféle árnyalatban gyártja és bár általánosságban színt mondunk, ezek valójában nem is színek, hanem felületek.

A Ciprum kivételével minden terméket, minden felülettel lehet rendelni. Az érdekessége a dolognak, hogy a jövőben is ez lesz az egyik irány ami felé fordul a Dornbracht, hiszen nyár derekától a jelenlegi 12 felület mellett további 3 új is megjelenik a német gyár kínálatában.

Az egyik legújabb felülettel  a VAIA családnál találkozunk, egy matt, sötét platina árnyalat, ami egy innovatív galvanizált felület. Ez az un. PVDC, valójában egy modifikát műanyag, ami a legtökéletesebb fém hatást nyújtja kellemes meleg tapintat  mellett.

Ha megfigyeljük a mostani  design vonulatot akkor azt vesszük észre, hogy mindenütt megjelennek a különleges színek, köztük a most leginkább trend rózsaarannyal az élen.

Ez a Dommbracht portfólióban a Ciprum néven jegyzett árnyalat – szemben a többi csaptelep családdal – jelenleg csak a TARA és a MEM kollekciókban található meg, de azon belül sem mindegyik típusnál és ez az, ami még inkább hangsúlyozza egyediségét.

A ciprum egy nagyon hosszú innovációs fejlesztés végeredményeként került piacra, ami azt jelenti, nem kopik, nem oxidálódik, nem mattul a mindennapi használat során, élettartama alatt mindvégig megőrzi csillogó rózsaarany eleganciáját.

A Dornbrachtnak azonban nem csupán ez az egyetlen arany felülete… A durabrass, a champagne, a gold, a matt gold és a brushed brass is mind 18, illetve 24 karátos arany felhasználásával készült  galvanizált aranyfelület – különböző árnyalatokban és különböző fényességben.

Nagyon sok olyan csaptelep felület van, amivel a trend ellenére – az utóbbi időkig – a tervezők, belsőépítészek nem nagyon dolgoztak, de most úgy tűnik, mintha itt is elindult volna egyfajta változás. Egyre többször merül fel az igény a réz és arany árnyalatok fényes és szálcsiszolt formáira, ami talán a szélesedő stílus skála, mint pl. a glamour, vagy az eklektika térhódításával még inkább előtérbe kerülnek.

Az arany árnylatok mellett a másik nagy hódító, a fekete felület. A fekete egy nagyon meghatározó, talán a legkarakteresebbnek is mondható szín, melynek ha hozzányúlunk a térben lévő arányaihoz és megbolygatjuk kissé azt, igazán különleges és egyedi enteriőr kialakítások jöhetnek létre.

A feketének is mondható, sötét matt platina VAIA, nem csak színében hanem kialakításában is különleges és előremutató. Bármilyen  csaptelepet is nézzük meg, a csaptelep hátsó felén rögzítés gyanánt a test és a kifolyócső találkozásánál mindig találkozunk egy apró diszkrét csavarral, illetve a kezelőkar esetében egy ferde alakú kikönnyítéssel ami segíti a kartusfej mozgását. Nos, ez mindkettő hiányzik a VAIA esetében, így a makulátlan funkció és könnyed kezelhetőség mellett, semmi nem csorbítja a csaptelep gyönyörű esztétikáját.

További részletes információ a DORNBRACHT csaptelepekről: CARACALLA FÜRDŐSZOBA STÚDIÓ