02
Már

Új innovatív lehetőség, az egyedi homlokzati felület kialakítására

 Vékony porcelánlapokkal burkolt hőszigetelőrendszer

Az építési piacon nem csupán energetikailag fejlődnek mérföldes lépésekkel a megoldások, de a korszerű, költségekkel és energiákkal gazdálkodó működő épületek esetében arra is törekszenek a tervezők és kivitelezők, hogy ezek a modern házak minél szebb, változatosabb homlokzatokkal készüljenek el.

A hőszigetelő rendszerekkel ellátott külső falak leggyakoribb bevonatai a különböző kötőanyagú és struktúrájú vékonyvakolatok. Egyre nagyobb igény jelentkezik azonban a piacon a homlokzati felület egyedi kialakítására.

Az egyik ilyen látványos megoldás a vékony porcelánlapokkal burkolt hőszigetelő rendszer.

A Mapei új hőszigetelő rendszere, a MAPETHERM TILE-SYSTEM erre kínál garanciális megoldást.

Az eddigi, minősített MAPETHERM RENDSZEREK-et a színező vakolatok fogadására fejlesztették ki. A meglévő rendszerek továbbfejlesztésével jött létre ez az új innovatív lehetőség, ami kiválóan megfelel a kerámia burkolatok által támasztott fokozott igénybevételnek.

Az új MAPETHERM TILE-SYSTEM, hálózott, simított fogadófelülete sokkal erősebb a korábbi felületeknél, hiszen jelentős súlyt kell elbírnia a hőszigetelő rendszernek. A fokozott igénybevételnek megfelelő alapfelületet, a PLANITOP HDM MAXI kétkomponensű, szálerősítéses szerkezeti vakolat szolgáltatja.

Az üvegszövet háló beágyazás az A.R.(anyagában lúgálló) üvegszállal készülő MAPEGRID G120-al készül, mely lúgos környezetben is magas tartósságot biztosít.

Magas műgyanta tartalmának és szálerősítésének köszönhetően a PLANITOP HDM MAXI kikeményedve nagy tapadószilárdságú, kemény, tömör réteget alkot. A kerámia burkolat fogadására szolgáló alapfelületi rendszer teljessé tételéhez, a MAPETHERM TILE-SYSTEM dűbeleit a MAPEGRID G120 hálón keresztül a teherviselő aljzatba rögzítve alkalmazzuk.

A MAPETHERM TILE-SYSTEM hőszigetelő képessége hasonló a hagyományos hőszigetelő rendszerekéhez, de további erősségei is vannak:

  • különleges esztétikai megjelenés, szinte korlátlan lehetőség a befejező rétegek szín választásában;
  • magas tartósság éveken keresztül;
  • egyszerű beépíthetőség és karbantarthatóság.

A megfelelő alapfelület előkészítése a legfontosabb lépés a MAPETHERM TILE-SYSTEM építésekor. Különösen fontos, hogy a rendszert egy megfelelően érlelt, mechanikailag erős, sík és egységes vakolaton valósítsuk meg.

A rendszer 20 méteres épületmagasságig tervezhető úgy, hogy a vékony porcelánlapok nem lehetnek nagyobbak 50 x150 cm-nél, valamint 3 és 5 mm közötti vastagságban kerülhetnek azok beépítésre. Mint minden homlokzati hőszigetelő rendszer esetében, itt is kerülni kell a túl sötét felületet. A visszaverődési érték (HBW) nagyobb legyen, mint 20%.

A MAPETHERM TILE-SYSTEM innovatív műszaki tulajdonságai választ adnak az felmerülő igények kielégítésére:

  • vékony porcelán lapok fektetése hőszigetelő rendszerre kültéri homlokzatokon
  • teljes hőszigetelő rendszer, ami megfelel a jelenlegi energetikai követelményeknek
  • különleges, egyedi esztétikai minőség

A MAPETHERM TILE-SYSTEM fontos „tartozéka” a rendszergarancia mely csak a precíz, szakértő kivitelezés mellett léphet érvénybe.

További információért látogassa meg a MAPEI weboldalt, vagy a HŐSZIGETELÉS MINDENKINEK oldalt.