03
Már

Télen hideg, nyáron elviselhetetlenül meleg a tetőtér?

Amikor egy lakást vagy családi házat választunk, akkor nagyon figyelünk minden részletre. Ám mégis vannak olyan területek a nézelődés során, amelyek elkerülik a figyelmünket. Ilyen például a tetőtér illetve a tető hőszigeteltsége illetve annak állapota. Nem látványos, nem figyelünk oda rá, sokszor annyival elintézzük, hogy „a tető jó állapotúnak tűnik”. Ugyanakkor egy elégtelenül hőszigetelt tetőtér nagyban megkeserítheti az életünket, akár télen, akár nyáron.

Nagyon sokan hívják a KONTAKTBAU-t azzal a kéréssel, hogy kezdenek valami a tetőtérrel, mert eddig nem is gondoltak rá, hogy az a padláson kívül másként is funkcionálhat. Míg mások azért fordulnak hozzájuk,  hogy ugyan már be van építve a tetőtér, de most érzik a bőrükön igazán, hogy a rossz szigetelés következtében télen fáznak, nyáron pedig forr a levegő a tetőtérben és még a rezsi költségek is az egekben vannak.

Tudtátok, hogy egy helyiség hőmérsékletének 1 fokkal történő lehűtése háromszor több energiát emészt fel, mint 1 fokkal való felfűtése?! Megfelelő tetőszigeteléssel nyáron akár 25%-kal is csökkenteni tudja a villanyszámláját, télen pedig a fűtésszámláját.

A tetőtér szigetelés utólag a hagyományos szigeteléssel nem csak macerás, hanem költséges és hosszadalmas is. Egy beépített, részben beépített, vagy logikátlanul kiépített tetőtér alkalmatlan arra, hogy a hagyományos szigetelést alkalmazzuk.

Miért szigeteljük le a tetőteret?

Az elmúlt néhány évtizedben szigetelési hullám ment végbe Magyarországon, ám az idő megmutatta, hogy a homlokzat leszigetelése nem elegendő. Vizsgálatok szerint a tetőtéren, födémen keresztül ki és beáramló levegő komoly mértékben növeli az energiafogyasztást, az energia pazarlásának a mértékét, és természetesen a rezsiköltséget.

A megtermelt energia 30-40%-a is elveszhet a rosszul szigetelt padlás révén. Ez a legjobb eset. Amennyiben be is építjük a tetőteret, akkor ez a % sokkal magasabb lesz, hiszen nem passzív, hanem aktív résztvevőként lesz jelen az ingatlan életében, mint hasznos terület. Nem nehéz belátni, hogy egy életvitelszerűen lakhatásra használt tetőtér több energiát használ el, mint egy egyszerű padlás.

Akár energiatakarékossági akár komfortérzeti szempont miatt döntünk a szigetelés mellett, a fújható üveggyapottal gyorsan és tisztán megoldható, bontás nélkül, akár 1 nap alatt.

Miért a fújható üveggyapot szigetelés?

  • Mert pont annyi szigetelőanyagot használunk fel, amennyire szükség van
  • A nehezen hozzáférhető, már beépített tetőtér is kényelmesen, gyorsan, és komoly előkészületek nélkül leszigetelhető
  • Nem kell szétbontani a tetőteret és könnyű, ezért a szigetelés minimálisan sem érinti az épület statikai állapotát
  • A munkavégzés tiszta, nem jár nagy kosszal
  • Kiváló hőszigetelő képességű üveggyapot, ami nem szúr, nem porzik
  • Gyors, akár egy napos munkavégzés
  • Üveggyapot szigetelést, ami télen-nyáron egyformán dolgozik!

További részletes információ: KONTAKTBAU