21
máj

Elica – Eurocucine 2018 trendek és újdonság

A világ egyik legnevesebb konyhakészülék gyártója az olasz ELICA számos figyelemreméltó innovációt mutatott be az idei milánói EUROCUCINE kiállításon, melyek mindegyike tökéletes tükre volt a cég azon dizájn filozófiájának, ami egyértelműen megkülönbözteti a különbözteti a brandet a piacon. Az újdonságokat egy nagyvonalú, 800 négyzetméteres kiállítási téren mutatták be, amelyet az neves építészmérnök iroda, a LABICS  tervezett.

Az Elica innovatív standját Milánó városeszméje inspirálta, amely egyben az Elica világának metaforája is volt. A város, benne a házak, melyekben a nyitott és egymásba folyó terek szobákat és belső tereket képviseltek – leképezései az otthoni enteriőröknek, amelyekbe az Elica termékei zökkenőmentesen integráltak.

A szobák témái lehetővé tették, hogy a látogatók  kézzel fogható közelségben ismerkedjenek a márka most bemutatott összes új termékéve. A felhasznált anyagok is tükrözték azokat a fogalmakat és ötleteket, amelyek a projekt mögött húzódtak: a közterület és az épületek külteret imitáló részletei cementpanelekből készülnek, míg a lakások belső tereinek megteremtéséhez tölgylemezeket és színes, festett falakat használnak a minél otthonosabb légkör leképezéséhez.

A termékek és újdonságok az inspiráló főzés, a csend, a világítás és a tiszta levegő koncepciójának mentén kerültek bemutatásra.

Az inspiráló főzés középpontjában az egyik újdonság a továbbfejlesztett NIKOLA TESLA SWITCH indukciós főzőlap volt, mely a mindennapi élet forradalmasítását szolgálja.

A főzést és az elszívást – az indukciót és az extrakciót – egyetlen termékben kombinálják. Itt a harmónia és a részletek iránti legnagyobb figyelem, valamint az innovatív funkciók és egyedi teljesítmény jellemzik a technológia és a formatervezés legmagasabb szintjét. Az új Tesla főzőlapok beépített elszívói már nem hangsúlyos spirál rácsos megjelenésűek, hanem teljesen sima felületűek, amit egy egyszerű kézmozdulattal megbillentve lépnek működésbe, míg használaton kívül egységes, pusztán két dimenziós felületet mutatnak a főzőlappal.

A NikolaTesla Switch négy főzési zónával rendelkezik, amely a legújabb generációs indukciós rendszereket tartalmazza, dupla híd funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi két szomszédos zónának egyidejű működését, így nagyméretű edények használata esetén is garantálja az egyenletes főzést.

A szűrő karbantartását egyszerű és gyors, hiszen felfelé, egyetlen könnyed mozdulattal kihúzható a helyéről, mivel az ELICA által szabadalmaztatott speciális rendszer kényelmes hozzáférést biztosít a kerámia szagszűrőkhöz a főzőlap tetejéről.

A NikolaTesla Switch egy kifinomult fekete és fehér kerámia üveg változatban kapható, polírozott acél részletekkel.

A kiállításon az Elica exkluzív bemutatókat tartott a NikolaTesla Chef-nek, vagyis a főzőlap virtuális asszisztensének működéséről, melynek célja, hogy a főzést leegyszerűsítse, a végeredményt pedig tökéletessé tegye.

A főzőlap kijelzőjén előkészített recept kiválasztásával a Chef, vagyis a virtuális szakács lépésről lépésre útmutatást ad, beállítja és ellenőrzi a főzési hőmérsékletet, hogy az étel tökéletesre készüljön.

A rendszer arról is tájékoztatja a felhasználókat, mikor, és hogyan avatkoztak be tevékenyen a főzés menetébe. 

További részletes információ az ELICA készülékeiről és újdonságairól a magyarországi forgalmazó, az ADMIRÁL KONYHASTÚDIÓ elérhetőségein.