30
máj

Ultravékony palakőfurnér burkolat kertben és teraszon

Már eddig is számos kreatív oldalát ismerhettük meg a SLATE DESIGN innovatív kőburkolatainak, így nyár elején pedig most arról írunk, hogyan tehetjük egyedivé teraszunkat, hogy minél kellemesebbé tegyük  az ott eltöltött időt.

Az immáron mintegy 35 féle struktúrában elérhető, mindössze 1-2 mm-es természetes pala, mészkő vagy homokkő felületű nagy táblás burkolatok hatalmas szabadságot adnak a fantáziánknak. A különleges gyártási technológiával készülő, üvegszál erősítésű műgyantás hordozóval rendelkező ultravékony burkolatokkal, ugyanis nem csak sík, hanem akár íves falfelületeket is burkolhatunk így nem jelent gondot például egy félköríves terasz, vagy íves tartóoszlopainak burkolása sem.

Az átvilágítható Slate Design Translucent kőfurnér burkolatok pedig  a kültéri világítás alternatíváiként jelennek meg  a kertben illetve a teraszokon. Alkalmazásukkal látványos, hátulról megvilágított falpaneleket, egyedi oszlopokat tervezhetünk a nyáron és tavasszal központi helyet betöltő teraszunkra.

Az ultravékony Slate Design LiteStone kőfurnér a vékonyságának köszönhetően rendkívül könnyű is (kb. 1,5 kg/m2), ezáltal akár egyedi kerti bútorfrontokat is kialakíthatunk segítségükkel, például egy kültéri konyha ajtajaiként. A kőfurnér lapok pala felülete, hasonlóan a hagyományos vastag, természetes kőburkolatokhoz, enyhén nedvszívó, ezért a burkolat felületi szépségének és tisztán tartásának megőrzése érdekében javasolt a felület impregnálása.

Részletes információ, az egri székhelyű SLATE DESIGN KFT-től kérhető, ahol a mintegy 1500 m2 árukészletből akár pár napos szállítási határidővel megoldható a kőfurnér burkolatok valamint a megfelelő impregnálószerek, fuga anyagok és ragasztók beszerzése egyaránt.