16
jún

Bulthaup konyhabútor újdonság

Digitalizált világunk – ha okosan élünk vele –  rengeteg szabadságot hoz az életünk minden területére, így a konyhákba is. A munkafolyamatok automatizáltak, így gyakorlatilag mindent elérhetünk néhány kattintással, az  így nyert értékes időt pedig családtagjainkkal, barátainkkal tölthetjük.

A konyha és a víz több szempontból is elválaszthatatlanok egymástól. A konyha a közös főzés, a beszélgetések központi helye, a víz pedig, mint az élet elixírje, ami nélkül minden megáll.

Ezekre a gondolatokra épült a BULTHAUP néhány hete Milánóban bemutatott két új konyhabútor koncepciója, a B3 sziget újraértelmezése, és az új konyha, a B Architectura.

Az újragondolt B3 sziget, a konyha funkción túl mutatva a kommunikációra és az együttlétre összpontosít, a B2 Architektúra, pedig egy “egész helyiség koncepció”  ami új és  kreatív belsőépítészeti-rendszer reflexió az emberek mai életmódjára és igényeire ott, ahol a főzést a gasztro élményen túl, egyfajta  kommunikációs aktusnak is tekintik.

A B. Architecture fejlesztését a családdal eltöltött értékes és ma már egyre ritkább minőségi idő megteremtése inspirálta. A konyhában teljes enteriőr rendszer születtek,  horizontális és vertikális síkokban, amik a legmagasabb esztétikai élmény eléréséért magukban foglalják vezetékeket is, igény szerint összekötnek, vagy szétválasztanak tereket,  hatalmas paneljeik illetve mobil ajtajaik munkaterületeket tárnak fel, vagy rejtenek el egy pillanat alatt.

Mivel a családdal töltött minőségi  idő nagyon értékes ezért a BULTHAUP számos új funkciót hozott létre az egyébként is tágas asztalfelületen, hogy minél kevesebbet kelljen eltávolodni a közös beszélgetések helyszínétől.

A lemezbe integrált hűtő- és fűtő modulok ideális hőmérsékleten tartják gyümölcsöt, a zöldségeket és a bort lehet tartani, a kihúzható tálcákon kaptak helyet a választott modulhoz tartozó eszközök, gyümölcs/zöldségkések, bornyitók… stb amik így mindig kéznél vannak.

Ez a modul lehetővé teszi a döntést, hogy mely részek legyenek hűtésre és melyek legyenek fűtésre használható. Ezek a területeket a szigetasztal közepén végig futó intuitív sávok, melyeknek mind a négy oldalán piktogramot mutatják a különböző hőmérsékleteket.

Hasonlóan innovatív részlet a beépített fűszernövény tároló is. A speciális kerámia edényekbe ültetett fűszernövények közvetlenül asz asztalra helyezhetők, mégpedig arra a részre,  ahol a gyártó kapilláris hatású  lineáris nyílásokat helyezett el. A modul jobb oldalán rejtetten helyezkedik el a kis víztartály, ami a szükséges nedvességet biztosítja a növények számára.

A tetszés szerint mobilizálható kisméretű, forgó tároló modulok kapcsolatot képeznek az asztal és a fal mentén sorakozó szekrényelemek közt, olyan konyhai kiegészítőeszközök számára nyújtva könnyen hozzáférhető  tárolóhelyet, mint például vágódeszkák, törlőruhák, szalvéták… stb. Közepes magasságú tárolóinak jobbra-balra forgatható és hagyományosan kihúzható rekeszei is vannak – ki melyik formát kedveli, vagy részesíti előnyben.

A moduláris, újragondolt B3 sziget  a személyes preferenciákat követve azokat a funkciókat, melyek korábban a falak mentén helyezkedtek el, most a szigeten található munkaterületbe integrálta.

A konyhasziget oldalain, az előkészítő felület egyik végén a mosogató , másikon pedig a tűzhely helyezkedik el, míg a tároló fiókok a munkafelület alatt, annak teljes hosszában, a sziget két oldalán húzódnak. Fiókjainak tartalma egyedi igény szerint, maximális rugalmassággal rendezhető.

A munkafelület alá  közvetlenül integrálva további  kis modulok találhatók a konyhai feladatok ellátásához szükséges apró eszközök tárolására, melyek mind Bulthaup termékek.

Speciális vízálló vágódeszka, külön gyümölcs- és zöldség kések, valamint a pengeélességet megőrző ápoló olajok. Ezekhez a kiegészítőkhöz felülről lehet hozzáférni az asztallapba integrált tetők egyszerű csúsztatásával, így  az asztal körül ülőknek nem kell felállni, odébb menni, ha bármilyen eszközre szükség van.

További részletes információ a BULTHAUP konyhákról, a magyarországi forgalmazó, az INTERNI BUDAPEST elérhetőségein.