18
jún

Tribu – egy világvezető kerti bútor márka

A belga Tribú nemzetközileg is elismert termékeit a kifinomult, és diszkrét báj ihleti, akit talán az időtlen design kedvelőinek be sem kell mutatni.

A Tectona Grandis 2017 óta képviseli a márkát hazánkban. Idén januárban abban a szerencsében volt részük, hogy részt vehettek a Tribú 2018-as partnertalálkozóján Bilzenben. A varázslatos bemutatóterem, az ott tetten érhető hihetetlen precizitás és mindenre kiterjedő figyelem, az elegancia és nagyvonalúság megér egy cikket, a képek magukért beszélnek.

Amikor Henri De Cock 1967-ben megalapította cégét, valószínűleg nem sejtette, hogy 50 évvel később a Tribù egyike lesz a legmodernebb, teljes egészében családi tulajdonú, csúcsminőségű kerti bútor márkának. A Tribúhoz méltó lépés volt egy új iroda és egy 1000 m²-es bemutatóterem megnyitása Belgium északkeleti részén Bilzenben, 2017-ben.

Az építészek küldetése az volt, hogy egy, a Tribú design filozófiájához igazodó, időtlen épületet hozzanak létre, melynek belső terei versenybe szállhatnak más csúcsminőségű magánprojektekkel. Marc Merckx belsőpítész (aki egyébként mútorokat is tervez a cégnek) és Nicolas Schuybroek építész egy lineáris, kétszintes, magas geometriai épületet hozott létre, amely több mint 80 m hosszúságú, és csatlakozik a cég gyárához és raktárépületéhez is.

Az iroda részen feladatuk az volt, hogy egy olyan munkahelyi légkört biztosítsanak, amely sokkal inkább otthon, mint iroda: természetes fények, meleg belső terek, mindent átölelő nyugalom. A teakfa falak által uralt, meleg, minimalista belső terek jól működnek együtt, az amúgy nyers, texturált betonszerkezettel, amelyet a földszinten lévő betonoszlopok ritmusa határoz meg.

Belépve az épületbe valamj ősi nyugalom járja át az embert, mint megtudtuk, nem véletlenül. A falak és a plafon lyukacsos szerkezeténk és a sok helyen megjelenő (munkaterület határoló falak, plafon) finom textil anyagnak köszönhetően, a teljes Tribú csapat munkavégzése mellett, a nagy jövés-menés közepette is lehetne hallani egy betévedt bogár zümmögését. Csend van, a szomszédos erdő látványa rabul ejti a szemet, kellemes illat járja át az épületet, amit a földön elhelyezett több tucat, hangulatot is teremtő illatgyertya áraszt magából (minden reggel egyesével, gyufával gyújtják meg a gyertyákat, minden egyes nap újat).

Az első emeleten a tárgyalótermek és az 1000 m²-es bemutatóterem formájában folytatódik az csoda. A szomszédos erdőre néző hatalmas padlótól plafonig tartó ablakok az épületet és természet szoros kapcsolatba hozva teremtik meg a tökéletes légkört. Mind a ház, mind a belső terek a Tribú diszkrét luxusjellegű elképzelésének végső reflexiója.

A Tribù luxus kerti bútorai több mint 60 országban elérhetők és az iparág legjobbjai közé tartoznak.  A cég világszerte 28,5 millió euró forgalmat bonyolít melynek 85% -ot export, ebből 41% az EU-n belül történik.

A csúcsminőségű kerti bútorok belga és nemzetközi designerek munkáit dícsérik. Diszkrét, időtlen luxus, az a Tribú. Modern, de soha nem hiányzik belőle a tisztaság és a kifinomultság. Nincsenek feltűnő formák és színek, csak időtlen báj. Minden Tribú kültéri bútor, napernyő és kiegészítő azzal a céllal készül, hogy minden terasz egy olyan hellyé válhasson, ahol érdemes pihenni, elengedni a mindennapi stresszt, és együtt lenni a barátokkal, a családdal.

A Tribú csak olyan designerekkel dolgozik együtt, akik maradéktalanul érzik és értik a Tribú stílust, a kortárs eleganciát, az egyedi tisztaságot, az egyéni modernizmust és a finom részletességet. A a Tribú hírnevét számos világhírű designer, köztük olyan nagy nevek, mint Monica Armani, Piergiorgio Cazzaniga, Lievore Altherr Molina,Vincent Van Duysen, a Studio Segers, Fabiaan van Severen, Bram Bolle, Andrei Munteanu, Merckx & Maes vagy Yabu Pushelberg fémjelzik.

DESIGN

A Tribú a rá olyannyira jellemző design mellett a tartósságra is törekszik. Csak a legmagasabb minőségű anyagokkal dolgozik, hiszen egy kerti bútornak sokkal több mindennek kell ellenállnia, mint beltéri társainak.

INNOVÁCIÓ

A kutatás és fejlesztés a Tribú egyik sarokköve. Erősségük az a végtelen szenvedély, hogy minél több új, természetes megjelenésű anyag kerüljön a bútorokba.

PÁRATLAN KÉNYELEM

Egyszerre esztétikai élmény és maximális kényelem? A Tribú ragaszkodik a kiváló minőséghez nem csak a design és a felhasznált anyagok, hanem a kényelem terén is.

TISZTELET

A Tribù elkötelezett az etikus üzleti magatartás és a természet tiszteletben tartása mellett. Mindezekért napról-napra igyekeznek többet és többet tenni.

2017-ben mindezek elismeréséül a Tribú megnyerte a limburgi VKW rangos Ambiorix-díját. A VKW a vállalkozások elmúlt 5 évének fejlődését kíséri figyelemmel, a legeredményesebb vállalkozásokat pedig ezzel a díjjal jutalmazzák.

Az Ambiorix zsűri szerint a Tribú erős teljesítménye és látványos, nyereséges növekedése egy átgondolt stratégiai és egy rendkívül ügyfélközpontú megközelítés eredménye. Innovatív termékkínálata és szolgáltatásai a maximális ügyfél-élményre fókuszálnak.

További részletes információ a Tribú magyarországi forgalmazója, a TECTONA  GRANDIS KERTBERENDEZÉS elérhetőségein.