10
Júl

LOLL – a környezettudatos kerti bútor design

Eredeti ötletek és egyedi anyagok jellemzik a kiemelkedő minőségű, prémium kategóriás LOLL kerti bútor designt, melynek szemléletközpontjában az ember és a környezet áll. Céljuk, hogy kedvet csináljanak a szabadban való tartózkodáshoz, mindazon emberek számára akik ma már szeretnének lassítani az élet tempójukon.

A Duluth, MN székhelyű Loll Designs a tartós, minden időjárásnak ellenálló kerti bútorait és kiegészítőit újrahasznosított műanyagból – többnyire egyszerhasználatos tejes dobozból- tervezi és gyártja.

A Loll az átgondolt, eredeti formaterveket és egyedi anyagokat felhasználva innovatív, kiváló minőségű, ergonomikus, ugyanakkor vidám, színes, könnyeden játékos megjelenésű termékeket hoz létre az Egyesült Államokban.

A Loll története 1997-ben kezdödött a városi görkorcsolya-parkokra szakosodott TrueRide tervező és építő cég megalapításával. A TrueRide több mint 400 egyéni gördeszkás parkot tervezett, épített és szervizelt az országban és külföldön a következő tíz évben.

2007-ben eladták a TrueRide-ot egy régi barátjuknak és versenytársuknak a skatepark üzletben, hogy csak és kizárólag egy újszerű, környezettudatos kültéri bútor gyártásra koncentrálhassanak.

Eredetileg olyan újrahasznosított ipari hulladék műanyagot használtak, mely a gyártási folyamatok során keletkező vagy visszamaradó törmelék volt, de 2007-re áttértek a háztartási műanyag hulladék hasznosítására.  Ezek a fogyasztók által használt, szelektív hulladéktárolókban gyűjtött termékek voltak, melyeknek kimondottan az újrahasznosítás volt a végcéljuk.

Ekkor kezdett a Loll, mint termék és mint vállalat, valóban „zölddé”, környezettudatossá válni. A becslések szerint tizennyolc újrahasznosított tejes doboz kerül a mára ikonikussá vált  Loll Adirondack széknek minden egyes kilogrammjába, ami egy székre vonatkoztatva körülbelül 400 tejes dobozt jelent.

Ráadásul a székek 100% -ban újrahasznosíthatók maradnak, így ismét hasznos termékké válnak az ökológiai körforgásban, amikor eljön a nap…

A LOLL filozófiája, miszerint „Mindig az volt a véleményünk, hogy jobbá tehetjük a környezetet az emberiség számára” egy tiszteletre méltó lépés a szebb, tisztább, élhetőbb környezet és az egészséges Föld jövőképe felé…

További részletes információ a LOLL kerti bútorokról, a magyarországi képviselő, a SPLENDID OUTDOORS elérhetőségein.