30
Júl

Már itt a jövő intelligens, innovatív napernyője

A  Los Angeles-i székhelyű technológiai cég, a 2013-ban alapított ShadeCraft egy ultramodern robotikus technológiai platform Los Angelesben. A vállalat célkitűzése, hogy javítsa az emberi életminőséget a szabadban, a robotikus technológia segítségével.

A ShadeCraft egyedülálló tervezési paradigmája az ipari formatervezés és a mérnöki tervezés összekapcsolása olyan termékek előállítása során, amelyek érzelmi kapcsolatban állnak a fogyasztókkal és arra törekszik, hogy megváltoztassa a fogyasztók látásmódját a kültéri terek alakításában.

Napelemekkel működő innovatív napernyője a SUNFLOWER  egy intelligens robotos napernyő, amely Bluetooth, WiFi és 4G mobilhálózatokon keresztül kapcsolódik az intelligens eszközökhöz.

A robotos árnyékoló rendszer ernyőjének alapanyaga a speciális, UV-védelmet nyújtó, víztaszító és foltálló Sunbrella® vászon, melynek feszítő lamelláiba napelemek vannak integrálva, vagyis a napernyő mozgásához, kábelek és elektromos hálózat nélkül, napenergiával töltődik, így teljesen fenntartható, környezetbarát.

A lamellái és a váza emellett led világítással, beépített állítható és programozható  Harman Kardon hangszórókkal, fényképezőgéppel, fotó- és HD videó kamera, valamint streaming- és videobeszélgetés funkciókkal rendelkezik.

A napernyő automatikusan nyílik ki a nap folyamán, és záródik be a szélben illetve  éjszaka.

Észleli a nap helyzetét az égen, és ennek megfelelően állítja be saját magát. Intelligensen alkalmazkodik a Nap járásához, hogy egész nap folyamatosan fenntartsa az árnyékot anélkül, hogy azt emberi közreműködéssel folyamatosan állítani, korrigálni kellene. Érzékelői környezeti statisztikákat is szolgáltatnak, beleértve a levegő minőségét és az aktuális UV indexeket.

A SUNFLOWER 2017-es IDA (Nemzetközi Formatervezési Díj) nyertes innováció, melynek modern minimalista designja nagyvonalúvá tesz minden szabadtéri helyszínt mind a magán, mind a közszférában, utóbbi esetben erőteljes pozitív hatást gyakorolva a városi tájrendezési tervekre.