02
aug

Látogatás a francia LIGNE ROSET bútorgyárban

A LIGNE ROSET gyárkomplexuma Franciaországban, Briodban van, ami Lyon városától egy órányi autóút.

A vállalkozás mind a mai napig a hagyományos családi modellt követi, és ehhez a jövőben is ragaszkodnak, vagyis sok európai gyártóval ellentétben családi tulajdonban szeretnék tartani az egész céget.

Maga a gyár minden részlege festői környezetben épült, a környező falvak a hangulat olyan mintha egyenesen dél Franciaországban lennénk.

Ebből következik, hogy a bizalom dolgozóikkal valamint a közvetlen hangú, családias viszony forgalmazóikkal rendkívül fontos számukra. A gyár több egymástól teljesen különálló részegységből áll, amelyek mind egyetlen nagyobb körzetben helyezkednek el. Ennek részben biztonsági, részben pedig praktikus okai vannak. Biztonsági szempontból, ha egy üzemben tűz vagy vízkár keletkezik az semmilyen esetben nem érinti a többi részleget. A praktikus szempont lényege pedig, hogy több régióból tudnak dolgozókat felvenni.

A gyár egyik érdekessége, hogy a gyártás kizárólag megrendelésre történik, minden részlegben.

Különös hangsúlyt fektetnek a folyamatos fejlesztésekre, a legmodernebb gépek beszerzésére és arra, hogy minden gyártási folyamatot házon belül tartsanak. Valódi innovátorai a bútor designnak, fejlesztéseik, mindig a jövő érdekében történnek és jellemzően mindig két lépéssel a piac előtt járnak.

Ploum

Ploum

Ottoman

Ottoman

Moel

Moel

A legmodernebb gépek mellett a tisztaság a rendezettség és a környezettudatos gondolkodásmód kiemelkedő figyelemmel bír a gyár életében. Így például a famegmunkáló részlegekfestékek és ragasztók mind vizes bázisúak amellyel szintén a környezeti terhelés mérséklésére törekszenek.

A sok érdekes látnivaló mellett a legizgalmasabb részt talán  a bőr megmunkáló és a kárpitos szekció tartogatta számunkra. A beérkező huzat anyagok minden egyes tekercsét ellenőrzik és amennyiben a rajtuk lévő szövési hibák meghaladják a minimálisan megengedettet, azonnal visszaküldik őket.

A speciális formák minden esetben különleges belső kiképzést, rengeteg kézimunkát, precízitást és szakértelmet követelnek meg minden egyes munkafolyamat során.

Derive

A kézi szabás folyamatos és a steppelés folyamán szinte tökéletes, hibalehetőség nélküli munkát végeznek az alkalmazottak, ami a rendhagyó például rugalmas, vagy vastag anyagok esetében különösen nehéz.

A RUCHÈ bútorok tűzésekor minden egyes fonalat kézzel, egyesével vágnak le.

Èpp egy FACETT fotel kèszül. Ha a hölgy egyetlen aprò hibát is ejtene, a teljes borítást újra kellene tűzni ès szabni. Ki mernè utána csinálni?Nyitva tartásunk: H-P 10 – 18 óráig! (Szombaton zárva)

Közzétette: Ligne Roset Budapest – 2018. június 28., csütörtök

A FACETT fotel szabásánál ha a hölgy egyetlen apró hibát is ejtene, a teljes borítást újra kellene tűzni és szabni…

A tervezés területén, a munka folyamatos és szuper titkos, ahová a tapasztalt dizájnerek mellett folyamatosan kutatják fel a fiatal, feltörekvő tehetségeket.

További részletes információ a Ligne Roset bútorairól, a magyarországi forgalmazó, a LIGNE ROSET BUDAPEST elérhetőségein.