09
aug

German Design Award 2018 – OLUCE / Superluna

Az 1945-ben alapított OLUCE, az egyik legrégebbi olasz formatervező cég, amely az otthoni és az irodai környezet lámpáinak széles választékát kínálja a minőségre érzékeny piac számára. Az eltelt 7 évtized alatt számos design ikon született az Itália gyárban, melyek közül nem egy, nemzetközi formatervezési díjat is kapott.

Idén ebben a megtiszteltetésben Victor Vaisilev ikonikus formavilágú lámpacsaládja a SUPERLUNA részesült, mikor megkapta a világ egyik legrangosabb design elismerését, a German Design Award 2018 díjat.

Az ikonikus lámpaforma amely padló-, asztali és fali lámpa változatban készül, egy holdat idéző mágikus aura technikai LED világításal.  A SUPERLUNA minden variánsa karcsú,kifejezetten vékony fémrúdakon áll, ami egyrészt az elektromos részegységeket rejti, másrész a fényforrást biztosítja. A LED, a száron a saját tengelye körül forgó félgömb alakú búrában nyílik ki – ilyen módon imitálva és emlékeztetve az égi testek örökös mozgására, forgására.

A  félgömb belsejéből szétömlő diffúz fény, mint az aurának ezen  manipulációja, határozottan emlékeztet  Magistretti 1960-as évekbeli előremutató lámpadesignjára, az azóta ikonikussá vált  ECLISSE-re.

MAGISTRETTI – ECLISSE

A SUPERLUNA két, kisebb és nagyobb átmérőjű félgömbjei egymástól függetlenül állíthatók a száron, mind magasságnam mind irányban. A matt fehér kialakítású belső felületek a fényt előre, a gömbből kifelé vetítik, hozzájárulva a fények és árnyékok játékához az orientációtól függően.

 

A Superluna félgömjei festett fekete, illetve fehér színekben készülnek, belsejükben minden esetben fehér árnyalattan, melyek két kisfeszültségű LED-je  7,5 – 7,5 wattos teljesítménnyel működik. 

További részletes információ az olasz OLUCE lámpáiról, a magyarországi forgalmazó, az INTERNI BUDAPEST elérhetőségein.