24
aug

Vörösréz hatású palakő burkolat a homlokzaton

A közelmúltban Szombathely új lakóparkjában az I. ütem befejezésével egy 39 lakásos társasházi épület került átadásra, melynek homlokzatára dekorációs részletként a SLATE DESIGN  extra könnyű, ultravékony palakő burkolata a került.

Az egri cég széles kínálatából a beruházó a LiteStone Copper New struktúrájú csillámpala burkolatát választotta, ami amellett hogy nagyon szépen mutat a modern lakóépület hófehér falain, gyönyörű ritmusban is bontja azokat, így téve izgalmassá a nélküle monotonnak ható hatalmas, egységes felületet.

A 122*61 centiméteres palaburkotok léptéke szépen harmonizál a homlokzat hatalmas méreteivel, miközben a napfényben finoman megcsillanó selymes felületével további esztétikai élményt nyújt mind az ott lakóknak, mind az arra járóknak.

A mindössze 2 mm vékony és 1,5-1,7 kg/m2 súlyú csillámpala kőfurnér lapok a hőszigetelt homlokzaton Mapei Keralastic-T két komponensű epoxy ragasztóval kerültek felhelyezésre.  A nagy méretű lapok közt a megfelelő dilatációt a MAPEI 35 féle különböző színben elérhető rugalmas Kerapoxy Design fugázója teljes biztonsággal garantálja. A homlokzatok esetében kényes kérdés a tisztaság és a védekezés a különféle szennyeződések ellen.

Slate Design LiteStone kőfurnér burkolatok felülete a  Slate Design Nano Effect impregnálószerrel történő kezelés után tökéletesen ellenállóvá  vált mind a víz, mind az olajos/zsíros szennyeződésekkel szemben, ráadásul ez az eljárás védi a palakő felületét az építési technológiai szennyeződésektől, mi több, a későbbiekben a homlokzati burkolatot öntisztulóvá is teszi.

A Slate Design LiteStone ultravékony kőfurnér burkolatok használatával az épület homlokzata költséghatékonyan, egyszerűen és rendkívül rövid idő alatt kaphat elegáns ragasztott kőburkolatot, szemben más, hagyományos vastag, szerelt kőburkolati megoldásokkal.

Azonban nem a LiteStone Copper New az egyetlen most divatos, rozsdás fém hatású palakő burkolat a cég kínálatában. Léteznek ettől sötétebb, világosabb, egységesebb és foltosabb struktúrájú burkolatok is. Természetesen mindegyikük változatos méretekben, könnyű súllyal és ultravékony, hajlítható kivitelben készül, így nem jelent gondot az sem, ha homlokzat különféle szögeket zár be, netán ívelt, pozitív- vagy negatív rádiuszokkal rendelkezik.

További részletes információ a SLATE DESIGN ultravékony palakő furnér burkolatokról, a magyarországi forgalmazó, a SLATE DESIGN elérhetőségein.