03
Sze

Király(i) kerti bútor design

A világhírű brit design ház, a David Linley Furniture, az angol királyi család hivatalos ajándék tárgy tervezője ezúttal a Summit bútorgyártó céget választotta  partneréül,  hogy létrehozza a LINLEY Summit Collection-t.

A  bútorok tervezésével, gyártásával, illetve belsőépítészettel foglalkozó tervező cég alapítója és tulajdonosa, David Armstrong-Jones gróf  pedig a világ egik legbefolyásosabb uralkodó dinasztiájának tagja, II. Erzsébet brit királynő húgának, Margit hercegnőnek a fia. A design ház történetében ez az első kültéri kollekció, amit maga David Armstrong-Jones tervezett.

A luxus teakfa bútor kollekció, a LINLEY For Summit, egy gyönyörű párbeszéd  a tradicionális brit- és a kortárs formatervezés, valamint az angol leleményesség és a visszafogott elegancia közt, ami az amerikai kültéri életmódban való jártassággal és kimagasló fokú anyagismerettel társult.  A kollekcióban  kültéri kanapé, fotel, szék, étkező szék és  dohányzóasztal található.

A kárpitos ülőbútorokat a kényelmet és kikapcsolódást szem előtt tartva tervezték, melynek ergonomikus, stílusos korpusza csillogó rozsdamentes acél lábakra helyezve izgalmas ellentétet képez a selymes tapintatú és látványú teakfa vázzal.

A lábak különlegessége az a rozsdamentes acélból készült fecskefarok elem, ami minden egyes lábat  díszít, legyen szó ülőbútorról, vagy asztalról egyaránt, míg a Summit embléma finoman beleolvad a teakfa háttámlákba. Ezzel egyértelművé válik az a kifinomult összhang, mely ezt a kollekciót leginkább fémjelzi. 

Mint minden Summit kollekció esetében, a LINLEY for Summit bútorok fa alapanyagát is a legmagasabb színvonalú, fenntartható gazdálkodásból számazó  ültetvényen termesztett prémium kategóriájú teakfa adja, a megszokott, állandó minőségben. A bútork kárpitja viláágos szürke akril kültéri anyagból készült, kiemelkedő színtartósággal, nagy szakítószilárdsággal, kopásállósággal és kiváló vízállósággal.

További részletes információ a SUMMIT kerti bútorokról a magyarországi képviselő, a SPLENDID OUTDOORS  elérhetőségein.