11
Sze

DEVON&DEVON, a világ klasszikus fürdőszoba brandje

A 80-as végén született világhírű olasz brand, a DEVON&DEVON,  a neves építészpáros, Gianni és Paola Tanini vevéhez fűződik, melynek központja Itália szívében, a  reneszánsz fellegvárában, Firenzében található. A Devon név annak annak kelta népnek a nevéből származik, akik a Brit-sziget délnyugati félszigetét lakták a római hódítás idején, időszámításunk után  50 körültől, és mely ma  Devonshire néven emlegetnek. Az alapító tulajdonosok, egy ott tett utazás alkamával annyira inspirálódtak ettől a jellegzetes angol stílustól, hogy eldöntötték alapítanak egy céget, kizárólag “made in italy” gyártású termékekkel – DE angol stílusban.

Lamé

A Devon&Devon különlegessége, hogy a kollekciói mindenki mástól eltérő módon születnek. A tulajdonosok induláskor megkeresték Angliában azt a porcelángyártót, illetve Olaszországban azokat a szaniter-, csaptelep-, és bútorgyárat ahol a legmagasabb minőségű termékek készülnek. Miután Paola Tanini megtervez egy adott kollekciót / újdonságot, azok ezekben a gyárakban kerülnek gyártásra (több, mint 20 éve mindig ugyanott) természetesen mindegyikük levédve, a Devon&Devon brand részeiként. A termékek a gyártási fázisok mindegyike közben többszöri, folyamatos ellenőrzésen mennek keresztül, így garantálják a mindig kiemelkedő, prémium minőséget.

Dandy

Single Memphis

Termékkínálatuk rendkívül széles: kádak, szaniterek, konzolok, csaptelepek, tükrök, burkolatok, világítás és bútorok, de még kandallók is megtalálhatók a brand portfolióban. Anyaghasználatukban a legfinomabb porcelánok, a legjobb minőségű réz, és rozsdamentes alapanyagok, valamint a legértékesebb márványok dominálnak.

Soffioni Doccia

Majestic zuhanyajtó

A Devon&Devon nagyon erős az egyedi méretre alakításokban is. Amikor egy adott enteriőr, fürdőszoba méretéhez hely problémák, vagy arányok miatt nem passzol tökéletesen egy bútor, akkor azt az egyedi kérésnek megfelelően a tervező, Paola Tanini átdolgozza és egy újrakalkulált ár ellenében legyártják a megrendelő számára. Ez a rugalmasság érvényes az alulról, vagy felülről beéptett mosdójú konzolokra is, ahol a márványpultokat igény szerint méretre igazítják.

Duble Medison

Ugyan így lehet játszani például a kádak lábaival is és palástjával is. Más és más hangulatot nyújt a négyféle színre galvanizált /arany, króm, fehér és antracit/ láb, de ugyan így más és más hangulatot azok virágos, díszített, vagy épp letisztultabb, art decos változata. A kádaknál további lehetőség a palást  színének megválasztása, ami adott esetben a RAL skála bármely színére festhető.

Drycott

Mida

Ebből is látszik, hogy amellett, hogy a termékek nagyon különlegesek, nagyon jellegzetes, angol stílusúak, mégis könnyen testreszabhatóak.

A Wallpaper Collection az exkluzív tapéták gyönyörű gyűjteménye, melynek megtervezésére három neves designert kértek fel. Ezek a különleges tapéták ideális belsőépítészeti megoldásokat kínálnak az elegáns klasszikus stílus, az eklektika, illetve az art deco szerelmeseinek.

Hollywood kád /

A Devon&Devon legutóbbi újdonságai idén tavasszal Milánóban kerültek bemutatásra, köztük azok a különleges márvány vágások, amik merőben eltérnek az eddig megszokott márványvágás formációktól. Csepp alakok, különleges összeforgatások, fonások jellemzik ezeket az újdonságokat.

Marmo Elite Design11

Az angol stílust kedvelők körében nagyon kedveltek és keresettek az un boiserie-k, vagyis a falpanelek. Ilyen kerámia falpaneleket eleve csupán néhány burkolat gyártó készít, azonban ilyen, 120 – 130 cm-es méretig egyetlen darabból felhelyezhető paneleket a Devon&Devon-on kívül senki. A panelekhez magasabb, alacsonyabb lábazatok,  többféle felső lezáróelem pozití / negatív ívek, élek is tartoznak ami egyrészt magasság játékot, másrészt tökéletes részleteket eredményez.

Lambris

A Devon&Devon név egyet jelent a klasszikus stílus luxusával, melyet a lehető legmagasabb esztétikai és formai következetesség, valamint a páratlan hitelesség jellemez.

További részletes információ, a magyarországi forgalmazó, a CARACALLA FÜRDŐSZOBA STÚDIÓ elérhetőségein.

Aurora

Manhattan

Admirál lux

Ambra kád

Time Black

Sound Consolle

Colette Consolle