30
okt

SLATE DESIGN innovatív világító burkolatok kül- és beltéren

Magazinunkban rendszeresen foglalkozunk a Slate Design pala-, homok, és mészkőfurnér lapjaival, és annak, az az egész szortimentre kiterjedő  rendkívüli tulajdonságaival.

Szó volt már a burkolatok mindössze 2 mm-es vastagságáról, azok íves hajlíthatóságáról, kül- és beltéri alkalmazásának lehetőségeiről, illetve hatalmas lapméreteiről. Létezik azonban  egy messze különleges, és attraktív formájuk is,  az un. Translucent átvilágítható kőfurnérok.

Ezekkel az  átvilágítható valódi kőfurnér lapokkal egészen bámulatos enteriőrök alakíthatók ki, mivel az egyedi megoldások tucatjait kínálják a belsőépítészet számára.

A mindössze 1-2 mm vastagságú fényáteresztő kőfurnérok már önmagukban is hihetetlenül látványosak, háttérvilágítással pedig egyenesen páratlan végeredményt nyújtanak.

Ilyenkor ősszel és a tél közeledtével amikor esténként elegendő csupán egy-egy jól elhelyezett hangulatvilágítás a szobában, igazi attraktivitást jelent egy-egy ilyen innovatív enteriőrdesign megoldás.

Ez a különleges világító hatás a kőfurnérlap stabilizáló oldalát képező áttetsző műgyantának köszönhető. A megvilágítás történhet természetes fénnyel, oldalsó irányból, illetve hátulról érkező mesterséges fényforrással, például led szalaggal.

A látvány tovább fokozható ha olyan fényforrás kerül beépítésre, amely egy váltókapcsoló segítségével különböző színeket szolgáltat, és szabályozza a fényerőt is.

A közel három tucatnyi struktúrában létező kőfurnér lapok áttetsző tulajdonságukból adódóan világító oszlopként, pultként, vagy mennyezeti világításként egyaránt funkcionálhatnak, de alkalmazhatók kültéren is, térplasztika, vagy akár világító bútorok formáiban is. Alkalmazásukkal a különböző módú megvilágítások mind más és más megjelenést nyújtanak a tervezett tereknek, falakon belül és kívül egyaránt.

A természetes kövek átvilágításával elért izgalmas enteriőrök kialakítása nem ismeretlen a szakma számára, azonban egészen a közelmúltig mindezt csupán a rendkívül drága ónix és alabástrom alkalmazása tette lehetővé. Mára azonban ez a helyzet változott,  a természetes kő mintázatainak háttérvilágítással történő kiemelése a SLATE DESIGN Translucent valódi palakő furnérjainak használatával…

Továbi részletes információ az átvilágítható természetes kőfurnér lapokról, a SLATE DESIGN elérhetőségein.