03
nov

Nem mindennapi kényelem: LIGNE ROSET Bonnie kanapé

A BONNIE, PIERRE PAULIN 1975-ös eredeti darabjának újragondolása, melyet az eredeti formavilágra alapozva, maga a designer tervezett át. A Bonnie nem csak látványos, de rendkívül kényelmes kanapé és fotel kollekció, ami maradéktalan komfortérzetet nyújtva követi és öleli át a test körvonalait.

Ligne Roset - Bonnie kanapé, design Pierre Paulin

A gyűjtemény stílusa tökéletesen megtartotta a 70-es évek lényegét, ugyanazokat a stílusjegyeket és tónusokat hozva, melyek az akkori trendeket jelentették. A LIGNE ROSET Pierre Paulinnal együttműködve képes volt a Bonnie mai kortárs változatát megalkotni az egyetlen eredeti vázlat segítségével.

Pierre Paulin a bútort egyetlen geometrikus tesként kezeli, amit így egy egyedülálló szobrászati megjelenés, egyfajta talajhoz rögzítettség jellemez, melyet a látható lábak hiányának köszönhet.

Szerkezetének erős, stabil acélháló vázát un. befecskendezős technológiával felvitt poliészter takarás borítja. Lábai háromrétegű, hajlított MDF lapból, készülnek, matt fekete lakkozozással. Ülőfelületei és a hozzá ergonomikusan integrált karfák nagy ellenállóképességű, flexibilis Bultex hab alapját, a LIGNE ROSET -ra jellemző hihetetlen szín- és anyaggazdagságban borítják a különféle textil és bőr kárpitok: sima -és nubuk bőrök, gyapjúszövetek, illetve a mai textil design nagy visszatérői, a válogatott stretch jersey anyagok. A szövetek és bőrök  négy, valamint nyolc díszítő gombbal rögzülnek az ülő és hátfelületekhez, a különleges szabásmódnak köszönhetően alig, vagy teljesen ráncmentes, szinte rá zsugorított formában.

Ligne Roset - Bonnie kanapé, design Pierre Paulin

Ligne Roset - Bonnie kanapé, design Pierre Paulin

Pierre Paulin aprólékos, új anyagok utáni kutatásása elérte a csúcspontját, így sikerült egy különleges, szenzuális funkcionalizmust állítani a felhasználóifigyelem középpontjába.

Ezek következtében a 70-es évek újragondolt formavilágát ma olyan irígylésre méltó vizuális élmény, páratlan kényelem és tökéletes külcsíny hármasa jellemzi, mellyel a BONNIE a lehető legkönnyebben alkalmazkodik a legváltozatosabb típusú enteriőrök bármelyikéhez.

További részletes információ a francia LIGNE ROSET bútorairól, a magyarországi forgalmazó, a LIGNE ROSET BUDAPEST elérhetőségein.

Ligne Roset - Bonnie kanapé, design Pierre PaulinLigne Roset - Bonnie kanapé, design Pierre PaulinLigne Roset - Bonnie kanapé, design Pierre Paulin