12
dec

A kézművesség dícsérete: ARTE – Takara tapéta kollekció

A különleges tapétáiról híres ARTE újdonságok közt ismét egy kuriózum jelent meg, a TAKARA kollekció, mely nem más, mint a művészet ellenállhatatlan újragondolása… Prémium minőségű szemet gyönyörködtető design, gazdag anyagok, selymek, bársony, nyers pamut, és aranyszálak adnak randevút egymásnak egyetlen értékes gyűjteményben.

CRANE

A tapéta különlegességét, az egyedi kézi hímzése adja, melyből gyönyörű paradicsommadár motívumok rajzolódnak ki a vörös, szürke és grafit alapszíneken. Alapját egy luxus minőségű pamut és vászon keverékéből álló szövet képezi, amire a csodálatos hímzés kerül. Az így készült textíliát a legnagyobb gondossággal szintén manufakturális módon dolgozzák rá a tapéta alapjára, amin a kézi módszer miatt kisebb – nagyobb egyenlőtlenségek fordulhatnak elő. Ezek a Crane azon sajátosságai amik még jobban alátámasztják a manufakturális gyártás hitelességét és kiemelik a falburkolat egyediségét.

HARMONY

Első pillantásra a textilre emlékeztet, időtlenül elegáns cikcakk mintájával. A hétféle színben kapható kollekció designjában finoman szövött papír jelneik meg, amely mind vizuálisan, mind tapintatra kellemesen lágy érzést nyújt. 

SPIRIT

Időutazás az 1920-as évekbe, köszönhetően a tapéta szőtt felületének merész, fényes geometriai mintázatnak, mely öt klasszikus színárnyalatból választható. A látszólagszabályos mintázat váratlan elemekkel van tele: semmi sem olyan, mint amilyennek tűnik – és adja a design külöönleges pikantériáját.

AIR

Egy igazi egzotikus mintavilág, telis tele a csapatokban repülő, trópusi madarak cikázó kavalkádjával. A madarak visszafogottt pasztell színe, hatásos ellenpontja a trópusok egyébként harsányan színes világának.

FEATHER

Ezzel a motívummal a Takara továbbra is az ornitológia világában marad, de ezúttal grafikus torzítással. A stilizált tollas formatervek játékosak, könnyedek és vitathatatlanul stílusosak.

Részletes információ az ARTE tapéta kolleekcióiról, a magyarországi forgalmazó, a BEVLO TEXTIL elérhetőségein.