26
dec

Szép, kényelmes és méretes LIGNE ROSET design ágyak

A francia Ligne Roset kínálatában közel tucatnyi csodaszép design ágy, és finom ágynemű teszi garantáltan pihentetővé az álmokat. Az elegáns formatervezett ágyak, egytől egyik olyan neves designerek nevéhez fűződnek, mint például Nada Nasrallah és Christian Horner (Desdemone) Peter Mali (Peter Mali2), Inga Sempé (Ruche), vagy Christian Werner(Anna).

Nekem a portfólióból több ágy is igen csak közel áll a szívemhez és ha döntenem kellene, igazán nehéz helyzetben lennék, bár van egy, az újra és újra visszatérő, No1 álom, a RUCHÉ…

Ruché

Hatnak rám a színek, megérintenek a formák,  simogatásra késztetnek a textúrák, és elbűvöl az a közös többszörös, ami nem más, mint az ágyak franciásan kifinomult bája. Ahogy változik életvitelünk, úgy változnak szokásaink is, és akár tetszik, akár nem, ma az ágyat már nem csupán alvásra használjuk – már ha lehet így fogalmazni… Sokan tévéznek az ágyból, olvasgatnak még kicsit, vagy épp késő este itt futják át levelezéseiket.

DESDEMONE – design: Nada Nasrallah & Christian Honer

Egy finoman nyújtózó, funkciójában is újragondolt ágy, melynek  ívben hajló  shell kagylóra emlékeztető  kárpitozott kopjafája egy kényelmes felhívás ezekhez a tevékenységekhez.

A háttámla és a fekvőfelület közötti folytonosság, egyfajta vizuális könnyedséggel ruházza fel az ágyat, az arányok pedig annyira tökéletesek, hogy ez az érzés a magas támlájú változatoknál is maradéktalanul érvényesül, miközben ragyogóan tükrözi a trendet, mely a különböző célokra kialakítandó funkciókat egyetlen tárgyban, ez esetben egy ágyban fejlesztett tökélyre…

ULTIME – design: Philippe Nigro

A csábító megjelenésű ágy már első ránézésre is rendkívüli kényelemről árulkodik.

Puha, habosított poliészter fejtámláját vízszintes varráscsík hangsúlyozza, amely szépen hangsúlyozza annak karcsúságát és nem túl magas, jellemzően inkább vízszintes vonalvezetését. A fejléc perifériája lágy görbét rajzol, amely az ágykeret kárpitozott vonalai mentén húzódik, annak elegáns folytatásaként, mintha csak egy egyszerű, könnyed mozdulattal  felhajtották volna azt.

Az ágykeret kétféle magasságú,  mindössze 10 vagy 15 cm-es  lábakon nyugszik, és igazából mindegy is melyik mellett döntünk, az összhatás minden esetben modern, alacsonyra állított  – fejtámlát leszámítva – kissé keleties, tatami jellegű lesz. Kárpitozása tekintetében mikroszálas szövetek és finom bőrök közt válogathatunk, tucatnyi árnyalatban.

RUCHÉ – design: Inga Sempé

És… a számomra verhetetlen nagy kedvenc, a Ruché.  A légiesen könnyen, kecses ágyon semmi felesleges részlet nincs ami elvonná a figyelmet letisztult, franciásan könnyed, elegáns formavilágáról. Egy igazi kortárs ágy, ami egyszerre minimalista és hagyományos.Tömörfa szerkezetét különleges kidolgozású steppelt szövet fedi. Különleges szépsége a karcsú geometrikus lábak, és a hullámzó párnázat kombinálásából, a szigorú egyenes vonalak és puha, görbék harmonikus egységéből adódik.

A szó igazi értelmében vett luxus ágy, amely eredetisége és személyre szabott megközelítése révén mind a kortárs, mind a klasszikus környezetbe erőlködés mentes, természetes eleganciával illeszkedik.

PETER MALY 2 –  desig: Peter Maly

Egy ágy mely azokhoz szól, akiknek a hálószobájában a prioritás nem más, mint az ágyuk kényelme, eredetisége és esztétikája. A Peter Maly 2 ágy egy hatalmas és végtelen kényelmes központi platform köré épül, melyet széles és karakteres vízszintes síkok vesznek körbe, ami által az ágy egész megjelenése feszes, geometrikus hatást nyújt. Különlegességét és egyedülállóságát fejtámla párnáinak mobilitása adja, hiszen azok nem rögzítettek, így szabadon csúszkálnak az ágykeret körül, lehetővé téve számos egyedi pozíció kialakítását.

További részletes információ a LIGNE ROSET ágyakról, a márka magyarországi képvislete és forgalmazója, a LIGNE ROSET BUDAPEST elérhetőségein.