02
jan

WITTMANN – IMM Cologne 2018 trendek és újdonság

A közelmúltban különösen szép újdonsággal rukkolt elő az osztrák WITTMANN, melyet januárban, az alig 2 hét múlva kezdődő IMM COLOGNE kiállításon fognak bemutatni Kölnben.

A SEBASTIAN HERKNER által tervezett kanapékból, fotelekből és asztalokból álló új MILES kollekciót a szépséges színű és jellegzetes formájú makaronok inspirálták, melyek tökéletes folytatásként egészítik ki a designer előző gyűjteményét, a hasonló gondolatok mentén született MERWYN -t.

Wittmann - Merwyn asztal és székek

Wittmann – Merwyn asztal és székek

MILES KANAPÉ ÉS FOTEL

Puha, kerek, hívogató, óvón körbeölelő… A Miles sorozat ülőbútorai tökéletes részletei a lakások, szállodai társalgók, irodák vagy a recepciók enteriőrdesignjának.  A feltűnően vastag ülőfelületeket vékony bőrcsík osztja ketté, így megjelenésükről tényleg azonnal a duci macaronok formája jut eszünkbe. Ezzel szemben a háttámla kialakítása a slimdesignt követi, ami vékony minvoltának köszönhetően gyönyörű ívben öleli körbe a kanapé szinte teljes egészét, hiszen a háttámla egyben kartámaszként is funkcionál a bútor két oldalán. Ez a kialakítás vizuálisan és szó szerint is a kényelmes, biztonságos, puha fészek fílinget támogatja akár a leghosszabb beszélgetésekhez is.

A fotelek további hozzáadott értéke, hogy a kanapé vékony cső lábaival szemben, ezek forgólábon ülnek. Az egész lapos, tényérszerű forgóláb szinte láthatatlan, így a fotelek megtarthatták tömör, monolitikus formájukat, a finom gördülékeny mozgás pedig  kellemes és élvezetes meglepetésként érkezik, amikor helyet foglalunk bennük.

MILES POUFLONGUE

A méretes puff, akár egy szadon álló sziget, egy, vagy  két ember számára nyújt kényelmes pihenő, beszélgető, vagy épp egy laptoppal az ölben, dolgozó helyet. Kistestvére is van, a Miles lábtartó, ami még komfortosabbá teszi használatát.  A pufflongue és a lábtartó lebegni látszanak a felszínen, ami a szem elől rejtett, vékony Teflon csöves lábainak köszönhet.

MILES ASZTALOK

A “klasszikus” bisztróasztal kortárs design újragondolása, melyben Sebastian Herkner valósággá alakítja a fantáziát. Egy apró, de alapjaiban meghatározó tervezési változás révén sikeresen alakította át az autentikus asztalt, melynek legfeltűnőbb és legmeghatározóbb részlete a henger formájú központi láb vékony csövekből álló kialakítása, ami első pillantásra egy kortárs oszlopot formáz.  Az oszlopot építő csövek különböző darabszámúak lehetnek – így változik a láb vastagsága – illetve maguk a csövek igény szerint változó színekben, de akár bőrrel burkolva is kérhetők. Az elegáns márvány asztallapok kétféle magasságú oszloplábon nyugszanak, így az alacsonyabb változat dohányzó- , a magasabb kávézóasztalként funkcionál.

További részletes információ a WITTMANN bútorairól, a magyarországi forgaalmazó, az  INTERNI BUDAPEST elérhetőségein.

MILES asztal és MERWYN LOUNGE fotel

MILES asztal és MERWYN LOUNGE fotel

MILES asztal és MERWYN LOUNGE fotel és kétszemélyes loveseat fotel

MILES asztal és MERWYN LOUNGE fotel és kétszemélyes loveseat fotel