18
jan

Megérkeztek az EDITION BOUGAINVILLE® 2019 -es szőnyeg újdonságai

A világhírű francia szőnyegmárka az EDITION BOUGAINVILLE®, idén több tucatnyi csodálatos újdonsággal gazdagította kínálatát. Gyönyörű mintavilága mellett szövési technikájában is hozott innovációt, ugyanis idéntől  igény szerint választhatók az eddigi szövési technikák, a kézi tűzés a hand tufted, nepáli kézi csomózás, és aubusson technika mellett az  egyik legrégebbi és legértékesebb, un. perzsaszövés is. A MAYA HOME KFT portfóliójában található exkluzív, kézzel csomózott szőnyegek a modern és a klasszikus enteriőrökhöz egyaránt páratlan szépséggel illeszkednek, csak ki kell választani -vagy ki kell találni – milyet is szeretnénk látni otthonunkban…

RENAISSANCE COLLECTION

A Renaissance kollekció az EDITION BOUGAINVILLE®  kínálatának, a klasszikus francia nagypolgári szőnyegeket újraértelmező fő irányvonala.  Inspirációit a felvilágosodás korának stílusjegyeiből, korabeli mintakincséből és tárgyi világából meríti. E modern átiratban tapinthatóvá válik a 14-17. század kultúrális forradalma – az antik megidézésében mindig jelen van egy csipet másság, egy leheletnyi non konformizmus.
Az inspirációs források közt megtaláljuk a francia nagyúri kastélyok mennyezeti freskóit, a kopottas reliefeket és stukkokat, a kovácsoltvas kapu díszeket, az időnek ellenálló bársonymenték textil mintáit, egy-egy bútordarab intarzia indáit, csak úgy, mint a reneszánsz kerteket.

A modern átértelmezés során sokszor a minta kap 3D- s kiemelést, miközben a szőnyeg alapszíne organikus tus ecset vonásokkal és színátmenettel nyeri el mélységét.

Colbert Peel és Colbert Lace

A két színárnyalatban készülő szőnyeg kollekciónak, a Napkirály adószedőjének hagyatékából előkerült csipkeminta adja csodálatos keretét.

Manzart Oak és Manzart Turquin

Ezeket a szőnyegeket a Trianon-i kastély kovácsoltvas kapujának szívszalag indái díszítik.

Beauchamp Alun

A Napkirály balettmesterének, Pierre Beauchamp egyik kosztümjének mintája elevenedik meg és kap új színt a Beauchamp Alun szőnyegeken.

Fouquet Alabaster és Fouquet Rosewood

Két gyönyörű, puha árnyalatú szőnyeg, melyek mintavilága a Vaux le Vicomte- i kastély hálószobájának arany stukkó díszeinek újraértelmezése. Mintha csak egy restaurátor szemeivel néznénk a mennyezetre, a mester, aki a hiányzó és töredezett mintát biztos kézzel rajzolja elő. A különböző részletek ceruza rajzos összekötése ad a mintának játékos arculatot, modern újlenyomatot.

INSPIRATION COLLECTION

Az “Inspiration” kollekció mintakincse javarészt természeti elemekből és jelenségekből, az épített környezet madártávlati látképeiből, domborzatokból és messzi tájak megfigyeléseiből tevődnek össze. Valós és elképzelt utazások, felfedezések az ember alkotta építészeti tájakon, és a természet formálta lakatlan helyszíneken.

Tahora

Az inspiráció, a polinéziai kis ladik hullámzó csíkjának játéka volt a sima víztükrön mely változatosabbnál változatosabb, randomszerű mintákat rajzolt a csillogó víztükörre.

Belharra Cajun

A Baszk tengerpart szörfös paradicsoma, a Nagy Hullámra várás elevenedik meg ezen az impozáns és meghökkentően újszerű szőnyegen. A ritka ám annál izgalmasabb 8-15 méter magas hullámtörés a világ minden tájáról ide vonzza a szörfös profikat – a francia partok zátonyán megtörő óriáshullám életveszélyesen hátborzongató, ugyan akkor lenyűgöző látvány – akár csak a róla elnevezett szőnyeg…

Nuuk

Geometrikus vonalai a Grönlandi jég réteges töredezettségét, kristályos grafikáját utánozzák, így mutatva meg a természet rendezett rendezetlenségét és tökéletes egészét.

Dryade és a Meliade

A színek és álomszerű vonalaka görög mítoszokból ismert vízek, hegyek, erdők nimpfáinak varázsvilágába vezetnek, miközben az esőerdők sűrű bózótjain átsejlő fények festenek a szőnyegen is világosabb-sötétebb árnycsíkokat.

Esteron Moonbeam

A francia Alpokban csörgedező kristály viz szerkezetének fénytörése vált a minta inspirációs forrásává, megidézve annak hideg, tiszta csillogását.

CHARLESTON COLLECTION

AZ EDITION BOUGAINVILLE® idei nagy slágere a Charleston kollekció, a boldog, két Világháború közti felszabadult 20 as évek grandióz és glamouros világával, az Art Deco kortalanul letisztult geometrizáló mintáival. A kollekció darabjai korabeli híres egyéniségek, művészek életének állít emléket azzal, hogy egy-egy ikonikusan hozzájuk kötödő eseményt, helyszínt, vagy tárgyat idéző mintát rögzít a róluk elnevezett szőnyegeken.

Gatsby Coal

A kollekció a híres és fényűző New York-i estélyeknek állít emléket, a klasszikusan örök fekete-arany eleganciájával.

Chicago

Metropolis

A 20s évek leglátványosabb geometrikus formái találkoznak egy modern átiratban: halszálka, nyíl, és lecsapott sarkak átfedésben és áthatásban,

Baker Blaze

Motívuma felismerhető építészeti elemekre épül: korabeli történelmi szinház lépcsősora rajzolódik ki, ahol anno Jospehine Baker is fellépett – így állítva emléket az afroamerikai-francia származású nagy hírű énekesnek.

ALLEGORY COLLECTION

A kollekció ezen darabjai a perzsa szőnyeg készítés mívességét dicsérik – a kézműves mesterművek és modern inspiráció összefonódásának remekei. Aprólékosan kidolgozott indás mintájukban ugyan gyakran követik a perzsa hagyományokat, a modern színválasztásokkal, áthatásokkal és koptatásokkal lényegében mégis teljesen újszerűek és frissek lesznek ezek a kortárs kreációk.

Anousha

Azadeh

Daria

Farrah

További részletes információ a francia EDITION BOUGAINVILLE® szőnyegeiről, a magyarországi forgalmazó, a MAYA HOME KFT elérhetőségein.