23
jan

A Bali életérzés luxusa egy görög szigeten

Az OLEA ALL SUITE HOTEL***** egy igazi menedék az egyik legszebb görög szigeten, amely csodálatosan egyensúlyoz a a görög természet, a trópusi életérzés és a kortárs minimalista építészet közt.

A luxus hotel a Jón tenger legújabb ékköve, egy igazi kincs az ország legzöldebb,  Homérosz által virág szigetnek nevezett Zakynthos északkeleti partján fekvő domboldalon.

Mintha nem is Görögországban járnánk… A tenger, a ciprusok, az óriás leanderek és a több száz éves  öreg olajfák ugyan egytől egyig a mediterrán ország hangulatát idézi, azonban az OLEA ALL SUITE HOTEL***** építészeti stílusának minden egyes millimétere már a dél-kelet ázsiai luxushotelek fényűző  világáról mesél. Ez a hangulat, már azonnal az érkezéskor magával ragad, hiszen a lobbyban olyan természetes anyagok nyugtató harmóniája fogad, mint  a a rusztikus tölgy, a bambusz és a rattan.

A BLOCK722 Architects + láthatóan egy  olyan  luxus környezetet hozott létre, amely másik dimenziókba helyezia vendégeket.

Az exkluzív szálloda teraszos elrendezésű hófehér kubus épületei a szintén lépcsőzetes elhelyezkedésű hatalmas medencékre épültek. A 93 lakosztály mindegyike egy igazi álommenedék, melyek maguktól értetődő természetességgel  nyugszanak a vizen.  A víz nyugtató hatása egyébként is kulcsszerepet játszik az üdülőhely elrendezésében. A napozó teraszok, a közösségi társalgók és a 93 luxus lakosztály úgy tűnik, mintha a természet méltóságát hírdetve, egy folyamatosan kanyargó, széles folyón úsznának lefelé a tenger feletti hegyoldalban,

Egyedülálló kialakítása miatt a hotel számos rejtett, intim részlettel és szebbnél szebb közösségi térrel rendelkezik.  Napozóágyak tucatjai “úsznak be” a teraszokról a medencékbe, kanyarognak a vízesés körül,  melyek  mindegyike könnyedén megközelíthető az üdülőhely számos pontjáról.

Lakosztályainak külső és belső terei az Indonéz szigetvilág neutrális színeiből, az autentikus kézműves hagyományokból és a modern, minimalista design letisztult formáiból építkeznek.

 

Az OLEA ALL SUITE HOTEL***** három étteremmel, három bárral, köztük egy, a medencébe süllyesztett homokos padozatú egzotikus kialakítású különlegeséggel várja a vendégeket.

Több száz négyzetméteres wellness részlege az OLEA ROYAL SPA  hammamal, gőzfürdővel, szaunával,  jóga pavilonnal és számos relaxációs kezeléssel teszi még kényeztetőbbé az itt töltött időt. Maga a wellness kiterjedt kertjével, a víz és a tudatos dizájn végtelen integrációjával együtt olyan idilli környezetet hoz létre, ahol a teljesség és tökéletesség kézzelfogható valósággá válik minden ide érkező, és pihenni vágyó ember számára.

 

Architecture: BLOCK722 Architects+

Photo: Olea All Suite Hotel***** / Claus Brechenmacher-Reiner Baumann Photography, Nikos Kontostavlakis és Tripadvisor