06
feb

WEDI építőlemez – fürdőszoba gyorsan, tisztán, egyszerűen

A napjainkban széles körben alkalmazott innovatív WEDI építőlemez a fürdőszoba kialakításának és felújításának gyors, tiszta és hatékony módja. Alapanyaga egy extrudált polisztirol, a Styrofoam, minkét oldalán speciális habarcsrétegbe ágyazott üvegszálas erősítéssel.

Használatával falak,  szintbe süllyesztett zuhanytálcák, hagyományos- és különleges formájú zuhanykabinok, polcok, fürdőszobai pultok, kádak kialakítása lehetséges, a lehető legegyszerűbb és legprecízebb módon.

Hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik, és hogy hogyan lehet szakszerűen felhasználni, milyen alkalmazási lehetőségei és milyen előnyei vannak a hagyományos építőlemezekkel  (pl. gipszkarton) szemben, ezt foglaljuk most össze néhány gondolatban.

TULAJDONSÁGOK

–       víz- és párazáró,  alaktartó, ill. tulajdonságait maradandóan megtartja

–       felületi vízzáró kezelésre, tömítőszalag használatára nincs szükség

–       könnyű, az egyéb alkalmazott lemezek közül a legkönnyebb

–       anyagjellemzőinél fogva alakítható, szinte bármely elképzelt formára képezhető

–       a legtöbb aljzat esetén alkalmazható, régi csempére, betonra, fára, téglafalra

FALAK

Mivel felületük tökéletesen sík, bármilyen mméreteű burkolólappal, a most legkedveltebb óriáslapoktól a legapróbb mozaikokig könnyen és gyorsan burkolaható.

Régi csempék leburkolására alkalmas, az üreges részek kiegyenlítése után egyszerűen, csemperagasztó segítségével fel kell ragasztani a WEDI lemezeket – bontás és kosz nélkül.

Alkalmazásukkor a lemezeket csemperagasztóval,WEDI erősítő- vagy tömítő szalaggal tudjuk egymáshoz rögzíteni.leht egymáshoz rögzíteni. Bármilyen stabil felületre – beton, tégla, fa, kerámia – alkalmazható, de nedves vagy penészes, málló, instabil falrészek eltakarására nem ajánlott!

ZUHANYTÁLCA, ZUHANYKABIN

A szintbe süllyesztett zuhanyok napjaink egyik vezető designja a fürdőszobában, melyek a A WEDI Fundo Plano zuhanytálcáival könnyen megvalósíthatók. A már gyárilag integrált lefolyóval ellátott zuhanytálcák mindössze 6,5 cm vastagok, amia piacon a jelenleg kapható legalacsonyabb komplett rendszer. Gyári lejtéssel rendelkezik, hordozza a WEDI lemezek összes előnyét, négyzet, téglalap, negyedkör és kör alakú változatokban létezik, közép, decentralizált lés fali lefolyóval, mely utóbbi  szinte láthatatlanul vezeti el a vizet a zuhanytálcáról. A zuhanytálcák formáját követő kabinok építése sem jelent problémát, így akár a legkülönlegesebb,  legmerészebb design is megjelenhet a fürdőszobában.

KOMPLETT FÜRDŐSZOBA DESIGN

Mivel a WEDI építőlemez egyszerűen formálhatók, alkalmazásukkal az épített fürdőszobák deisgnjának kialakításának lehetőségei korlátlanok. Kör-, hullámos-,  vagy akár csiga vonalak, pozitív és negatív ívek,  hibátlan egyenesek és derékszögek mind gond nélkül, precízen építhetők.

KÁD

A WEDI 30-80 mm vastagságú lemezei kiválóan alkalmasak olyan burkolathordozó design megépítésére is, mint például a kádak! de akár kiválthatók vele az új, vagy már meglévő kádak előlapjai is, így azok a falakkal azonos formában burkolhatók, vagy festhetők.

További részletes információ a WEDI építőlezekről, a magyarországi forgalmazó, a LAMBDA SYSTEME elérhetőségein.