11
Már

Egészséges és hatékony szigetelés hőhidak ellen

Napjaink egyik legfontosabb épületenergetikai problémája, a korszerű, környezettudatos és energiatakarékos szigetelés  megvalósítása. A FOAMGLAS PERINSUL egy olyan innovatív, teljesen víz- és páraálló habüveg anyagú hőhíd megszakító elem, melyet a legnagyobb igénybevételnek kitett szerkezetek professzionális hőszigetelésére fejlesztettek ki.

Alkalmazhatók tartófalak, egyéb nagy terhelésű szerkezetek alatti hőszigetelésre, mivel szerkezetében hőszigetelt kapcsolatot alakít ki padlók, falak, tetők és nyílások csatlakozásainál.

Különböző anyagú épületszerkezetek csatlakozásai mentén könnyen alakulnak ki hőhidak, melyek magasabb energiafelhasználáshoz, súlyosabb esetekben szerkezeti károkhoz, vagy egészségkárosító belső klíma kialakulásához vezetnek. Az egyik legnehezebben megoldható részlet a padló és a külső fal csatlakozásánál, a lábazati zónában a falak alatti felületek hőszigetelése. Az ide kerülő hőszigetelésnek különleges elvárásoknak kell megfelelnie.

A Foamglas® Perinsul keresztmetszete tartósan száraz marad, és nem igényel bonyolult kötőanyag-felhasználást vagy különleges beépítési technológiát, miközben maximálisan védi a felmenő falakat a felszívódó nedvességtől.

Párazáró réteggel ellátott cellaszerkezetük teljes egészében megakadályozza a nedvesség bejutását az anyagba, így a hibátlan tervezéssel és kivitelezéssel kialakított szigeteléssel a nedvesség vagy penész okozta károk teljes egészében kizárhatók.

Speciális műszaki tulajdonságainál fogva a FOAMGLAS PERINSUL az egyetlen építőelem, amely egyetlen terméken belül, egyszerre rendelkezik hőszigetelő, teherhordó és párazáró képességgel, ennek okán pedig kiváló megoldás a hőhídak kiküszöbölésére és a magas szintű tervezői elvárások kielégítésére.

Nedvességet egyáltalán nem képes felvenni, tűzálló anyaga éghető anyagot nem tartalmaz, szerves és szervetlen oldószereknek egyaránt ellenáll. Előállítása – legfontosabb alkotóeleme az újrahasznosított üveg – beépítése, használata és ártalmatlanítása során mindvégig környezetbarát marad, semmilyen ökológiailag káros anyagot nem tartalmaz. Nem szennyezi a talajt sem a talajvizet, nincsenek egészségkárosító, rákkeltő hatásai.

Beépítése során az elemeket a teherhordó falak alá, habarcsba kell fektetni. A hosszanti toldásokat habarcs nélkül ütköztetik, a habarcs pedig
a hőhídmegszakító elemek alá és fölé kerül  ágyazatként.

Fontos, hogy a Foamglas® Perinsul hőszigetelést teherhordó szerkezetben csak statikai ellenőrző számítással igazolt esetben lehet alkalmazni!

ELŐNYEI:

  • Hatékony párazáró
  • Nagy teherbírású – ellenáll magas megoszló terhelésnek
  • Nincs pára lecsapódás
  • A habüveg éghetetlen
  • Állati kártevőknek ellenáll
  • Rothadás- és penészálló
  • Hőszigetelő képességét megőrzi az épület teljes élettartama alatt

 

További részletes információ a magyarországi forgalmazó, a LAMBDA SYSTEME elérhetőségein.