12
Már

Fűszeres és virágos illatok szárnyán…

GRANGE bútorok, a DR VRANJES illatok  és az EDITION BOUGAINVILLE szőnyegek kizárólagos magyarországi forgalamzója,  MAYA HOME ENTERIŐR  invitálására ismét meghívunk benneteket egy különleges utazásra. Az előző cikkeinkhez hasonlóan most is egy illatpárral ismerkedünk, a fűszeresen mély Oud Nobile és a frissen könnyed Giglio di Firenze esszenciákkal, valamint az általuk belengetett és hozzájuk illő enteriőrök és szőnyegek világával.

OUD NOBILE & HERITAGE & PATRIMOINE

Az Oud (Aoudh, vagy Oudh) indiai, délkelet ázsiai  Aquialara agarfa gyantája, mely penészgomba hatására folyik ki a fából, előállítása titkos, és bár a parfüm világában egyre divatosabb – legtöbb helyen szintetikus alapanyagot használnak, mert maga a gyanta – mely fekete aranyként is ismeretes nagyon ritka, ára pedig másfélszerese az arany árának. A “keleti nemesség titka”-ként elhíresült esszencia mélyen egzotikus, édesen füstös, misztikusan dohányos, eleinte szokatlan, később elenállhatatlan és összetéveszthetetlen…

A Dr. Vranjes Oud Nobile lakásillata hipnotikus, testet és tudatot egyaránt megtisztítja a fáradságtól, élénkítő, pozitívan áthangoló és belső erőt felébresztő hatása miatt nappaliban, tárgyalóban javasolt használata. A keleti afrodiziákumok egyik valódi csemegéje, vágyfokozó szerelmi bájpermete is lehet lakásunknak. Az Oud mellett neroli, bergamott és mirrha színezik izgalmassá e különleges alkalmakra összeállított illat elixírt. Az Ezeregyéjszaka meséinek titokzatos világa, és orientális szenvedélye,  a valódi keleti luxus jellemzi ezt a különleges mixtúrát.

A  GRANGE Ermitage kollekciójának barokkos túlfűtöttsége, aranyos veretei és nőiesen ívelő kabriol lábai jól rímelnek az illat buja és tovaragadó csemegéjére. A klasszikus “Grand Siécle” bútorok a mai korszellemhez igazodva bármilyen színkombinációban rendelhetőek – ezáltal bármely kortárs enteriőrben helyük lehet.

Az Edition Bougainville Patrimoine kollekciója olyan mintákat, színeket és szövési technikákat örzött meg, melyek a Francia kultúrtörténet egy-egy páratlan kincsei. A Patrimoine kollekció, tiszteleg a Savonnerie és az Aubusson francia királyi szövőgyárak gazdag öröksége előtt. A legjobbak és leghíresebbek Charles Le Brun, és Louis Le Vau által tervezett minták és frízek, melyek többsége a XIV. Lajos uralkodása alatt a Galerie du Louvre padlóinak lefedésére készültek. A Patrimoine kollekció kézzel készített szőnyegei a XIX. a francia design nagyszerűségének csodás modernkori példái, melyek a MAYA HOME jóvoltából itthonról is elérhetőek.

GIGLIO DI FIRENZE & DIRECTOIRE & LULLY CYTISUS

Egy igazi hálószoba illat, szívet-lelket megnyugtató és kellemes virágillatokkal felhangolt illat-akkordja a Dr. Vranjes háznak. Pihenésre és kikapcsolódásra alkalmas térben  – hálószobai és fürdőszobai illatosításra ajánlatos használni.Púderesen fűszeresen virágillat, az Irisz és a Geránium keverékébe egy csipetnyi  édeskés – a fűszerek királynőjének tartott kardamom is vegyült. Minőségi alapanyagok, kifogástalan elegancia és  kifinomultság jellemzi – mint a firenzei mester Dr. Vranjes valamennyi remekét. Csiklandozóan selymes akár egy tavaszi balzsamos szellő.

Grange Directoire elegánsan arisztokrata vonalvezetésével, időtlen szépség egy klasszikusan modern enteriőrben. Örök nyugalom, megbízhatóság, és sallangmentes szépség szívmelengető találkozása ez a bútor család. Tökéletes párost alkot a Giglio di Firenze királyi kerteket megidéző illatcsokrával.

A hálószoba bútorkollekció méltó kiegészítője az Edition Bougainville Lully Cytisus névre hallgató legújabb kézzel csomózott szőnyege.

A Renaissance mintákat modern sárga selyem ecsetvonások koptatják, a minta töredezettsége, a színek árnyalatnyi váltakozásai adják a szőnyeg jellegzetesen modern érzékiségét – olyan akár a szél mely el-el ejt egy-egy sárga virág szirmot a járdán. Tavaszi frissesség kint és bent egyaránt, Párizs és Firenze tavaszváró életörömével és összhangjával!

MAYA HOME ENTERIŐR összeállításait a klasszikus francia hagyományokon nyugvó mértéktartó luxus, a minőség-centrikus alkotás, és a kényeztető elegancia jellemzi. Minden képviselt termék egyedisége és örök hatósugara az, mely a cég rafinált arculatának védjegye.