02
ápr

Nappali a kertben – LIGNE ROSET kerti bútor design

A francia LIGNE ROSET kínálatában a világhírű enteriőr bútorok mellett különlegesen szép, jellegzetesen kifinomult eleganciájú kerti bútor is található, melyek választéka évről évre bővül. Letisztult külsejükkel és visszafogott decens színeikkel tökéletes keretet adnak elsőrendű funkcionalitásuknak, legyen szó tradícionális teakfa, újragondolt fém- vagy akár innovatív drótvázas bútorokról.

Ahhoz, hogy a kültéri bútoraikból is a maximális kényelmet hozzák ki, illetve hogy a mai trendnek megfelően a belső élettereket a falakon kívülre is kiterjesszék, a LIGNE ROSET több designer darabját is kivitte az enteriőrből a kertbe, illetve a teraszra – természetesen mindezt  innovatív technológiákkal tovább gondolva és igazítva a kültéri körülményekhez.

Széles skálát felölelő kerti bútor kínálatában kiemelkedő helyet foglalnak el a kültéri kanapék és fotelek, melyek alapját képezeik  kerti bútor desigjának.

Anyag használatban impregnált szövetek és speciális kültéri bőr változatok egyaránt megtalálhatók, melyek színeikkel irigylésre méltó, könnyed eleganciával igazodnak a kerti élethez. Mindegy hogy asztalról, ülőbútorról, fa, fém, vagy kárpitos darabról van szó, a kültéri bútorok teljes mértékben ellenállnak időjárásnak, szennyeződéseknek, pornak, csapadéknak és UV sugárzásnak.

Minden egyes darab megszületése neves designerek nevéhez fűződik, köztük olyan hírességekkel, mint Inga Sempé, Didier Gomez, vagy Marie Cristine Dorner.

Így teremtette meg a LIGNE ROSET szabadban is azt az utánozhatatlan életérzést, melyet kultikus enteriőr bútoraival már hosszú évtizedek óta nyújt a letisztult, funkcionális design szerelmeseinek.

További részletes információ a magyarországi forgalmazó, a  LIGNE ROSET BUDAPEST elérhetőségein.

SAPARELLA – design: Michel Ducaroy

Az idei év egyik újdonsága, egy 1965-ös úttörő modell újbóli kiadása. A kanapéból, fotelből és lábtartóból álló moduláris bútor kollekció játékos formájú elemei változatos kompozíciók összeállítását és azok variálását teszik lehetővé a kertben és a teraszon egyaránt. Különleges homorú formája révén a fotel elemek egy zárt kanapét hoznak létre, amely három elemet egy tükörpolírozott, rozsdamentes összekötő elem tart egyben.

OTTOMAN – design: Noé Duchaufour-Lawrance

Kényelmes ölelős, süppedős fotelból és kanapéból álló kollekció, ami pont úgy néz ki, mint enteriőr testvére – csak épp kültéri használathoz igazítva. Az Ottoman láthatatlan újítása a bútor közepén elhelyezkedő vízelvezető nyílás, ahol az esővíz garantáltan kifolyik, így biztosítva, hogy egyetlen csepp sem gyűljön fel a kagylóforma belsejében.

PASSIO – design: Philippe Nigro

Nagyszerű design, ami a látvány hangsúlyos részét képező vékony fém szerkezet és a robusztus kárpitos részletek ellentétére épül. Egy álom kényelmes kétrészes kanapé,  sokoldalú és tökéletes kültéri tulajdonságokkal bíró kárpitozással.

GRILLAGE – design: François Azambourg

A igazán különlegesre sikerült forma, mely megteremtésének elve nagyon egyszerű volt: egy perforált fém lapból nyújtott vékony fémháló, amit végül origami stílusban hajtogattak meg. Az így született  szénfekete fotel egyenes út a kényelem és az ergonómia kettőséhez. Kül és beltéren is használató, speciális, steppel párnával téve még komfortosabbá.

SERPENTINE – design: Éléonore Nalet.

Az ecru és taupe színekben elérhető kerti bútor család nem ismeretlen a LIGNE ROSET designt kedvelők körében. A Serpentine-t 2012-ben mutatták be először és alig 1 éve, hogy újra definiálta fiatal tervezőnője. Az akkori kerti szék acélszerkezetét most könnyű időjárás álló alumínium váz váltotta fel, és a már híressé vált fotel  egy kényelmes két személyes kanapéval is kiegészülve együtt egy vonzó, komplett szabadtéri ülőgarnitúrává vált. Látványos, vastag fonatai egyrészt teljesen új formába helyezik a kedvelt kötéldesignt, másrészt pedig a legkényeztetőbb enteriőr bútorok kényelmével ruházzák fel a székeket és a kanapékat.

BACKPACK – design: Lucidi Pevere

Alapját egy szinte már személyiséggel bíró elegáns, karcsú váz alkotja, amely tökéletesen kiemeli ergonomikus ülő-és hátpárnáinak egyszerű,  letisztult sziluettjét. Egyediségét a háttámlán túllógó, piros vagy fekete bőrheveredekkel feltekert forma adja, ami egyben záloga is meglepő, újszerű hátizsák jellegének.

FIFTY – design: Dögg & Arnved Design Studio

A látványos kerti relax székek ihletadója a fémből és kötélből készült ikonikus Flag Halyard szék volt, amit Hans Wegner tervezett az 50-es években Dániában. A némi bergere fílinget is hordozó kortárs változat névjegye maga a fejtámla, pontosabban annak a mindkét oldalára szőtt oldalsó “fül”, ami az inimitás érzését hivatott megteremteni napjainkban. A szoborszépségű pihenőszék elkészítéséhez a mattfekete acél vázra mintegy 350 méter szürke, fekete vagy barna színű kötelet dolgoztak fel, életre keltve ezzel a kézi szövésű kötél művészi melegét a modern kor minimalista designjának jegyében.

ELIZABETH – design: Nathan Yong

A LIGNE ROSET ikonikus modellje első pillanattól elragadtatta a közönséget, teakfából újragondolt klasszikus fülesfotelekre emlékeztető formavilágával. A tradícionális klasszikussal szemben azonban az Elizabeth-nek alacsony háttámlája van, így a fotelek, és a kis kétszemélyes  kanapé abszolút modern megjelenést kaptak. Ezt a hatást erősítik a nagyméretű, vastag szögletes ülő- és hátpárnák is, amik  speciális szövetei kimondottan a szabadvan való használathoz lettek kifejlesztve.